• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Antalya Valisi Yazıcı, TÜBİTAK ödülü alan meslek lisesi öğrencilerini tebrik etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vali Yazıcı, AHENK (Antalya'da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında Serik Orhangazi Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilere bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yazıcı, Serik Orhangazi Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından geliştirilen ve TÜBİTAK Elektrikli Araçlar Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşviki Ödülü'nü alan öğrencileri tebrik etti.

Danışman öğretmen Sedat Ünlü ve öğrenciler tarafından geliştirilen elektrikli araba hakkında tanıtıcı bilgiler veren takım kaptanı Serhat Büyükevren, üretimi kendi atölyelerinde yaptıklarını kaydetti.

TÜBİTAK yarışmasında katılım sürecini aktaran Büyükevren, "Aracımızı ürettikten sonra TÜBİTAK'ın düzenlemiş olduğu elektrikli araç yarışmasına katılarak derece aldık. Elektrikli arabamızın en önemli özelliği az enerji yakan ve hızlı giden bir araba olmasıdır. Aracımız 60 dakikada 30-35 kilometre hıza ulaşıyor. Bu sene daha da üstüne katarak, hızını artırmayı düşünüyoruz. İnşallah bu sene şampiyonluk bizim olacak." dedi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Yazıcı, ardından öğrencilerin kendisine yönelttiği soruları cevapladı.

Vali Yazıcı, Anadolu Lisesine puanı yetmeyenlerin meslek liselerine yerleştiği gibi toplumda genel bir kanının oluştuğunu ancak bu algının asla doğru olmadığını söyledi.

Yazıcı, "Okulumuzun aldığı başarıyı görüyorsunuz. Bu büyük bir gururdur. Bunu normalleştirmeliyiz çünkü meslek lisesi öğrencileri zaten bu işleri öğrenip, uygulayıp, yapıyorlar. Daha da iyisini yapabilirler." dedi.

Öğrencilerle sohbetinin ardından Orhan Gazi Endüstri Meslek Lisesi öğretmenleri ile bir araya gelen Vali Yazıcı, AHENK Projesiyle eğitimdeki kaliteyi daha da artırarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

Yazıcı, "AHENK ile aksayan yönlerimizi tespit etmeye başladık. AHENK ile tüm Antalya'da herkesin dikkatini eğitime çekerek bu konuda bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Aksayan kısımları harekete geçirerek özellikle de meslek liselerimizi yeniden harekete geçirmek istiyoruz. Meslek Liselerimiz bizim olmazsa olmazımız. Ben öğretmenlerime güveniyor ve inanıyorum. Bu proje başarıya ulaşacaksa sizlerin sayesinde olacak. İnşallah Antalya'mızda hep birlikte AHENK'i yakalayacağız." ifadelerini kullandı.

Üretimin yanı sıra değerler eğitiminin önemli olduğuna dikkat çeken Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bu çocuklar bizim, hepimizin çocukları. AHENK ile en önemsediğim konuların başında da değerler eğitimi geliyor. Bu çocuklarımız 13 yıl bizim tezgâhımızda yetişiyor. Bu yüzden bu gençlerimizin, çocuklarımızın değerler eğitimini almaları çok önemli. Hepimiz belli yaşa göre çocuklarımızın doktor veya mühendis olmasını istiyoruz. Ama belli yaştan sonra iyi bir insan, Anadolu tabiriyle adam gibi adam olmasını istiyoruz. Bu sebeple gençlerimizin kalbine insana sevgi ve saygıyı aşılamalıyız." (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir