• DOLAR 32.46
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2434.478
  • ...
Midyatlı mobilyacılar kooperatif kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat'ta faaliyet gösteren, mobilyacılar, marangozlar ve döşemeciler bir çatı atında birleşerek, "Midyat'ta Mobilyacılar, Marangozcular ve Döşemeciler Kooperatifi" kuruyor.

 

Midyat'taki Mobilyacılar, Marangoz ve Döşemecilerin sorunlarını yakından takip etmek ve birlikte daha güçlü olmak için kooperatif olarak çalışmalarını sürdürmek için bir araya geldiklerini belirten geçici yönetim kurulu başkanı İdris Dinç, "Midyat'ta mobilya üretimi yapan esnafların birtakım sorunlarını ve sıkıntılarını gidermek, mobilyacı esnafını bir arada toplamak ve Midyat'ı mobilya üretim üssü haline getirmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz.

 

Midyat'ta mobilya ve marangoz zanaatında mevcut 50 işyeri bulunuyor. Yaklaşık 250 aile geçimini bu sektörden sağlıyor. Öncelikle Midyat'ta Mobilyacılar Sitesi kurabilmek için Mobilyacılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'ni kurma çalışmalarını sürdürüyoruz"dedi.

 

Üye kaydına devam ettiklerini belirten Dinç konuşmasını şöyle sürdürdü: "Midyat'taki mobilya üretim sektörünün gelişmesi, kalkınması ve sorunlarının çözümü için bir araya gelerek, güzel bir birlikteliği başlatma çalışmalarına başladık. Bizlerin bu çabası esnaf ve zanaatkârımıza her türlü desteği, katkıyı sağlamaktır. Mobilyacılar, Marangoz ve Döşemeciler kooperatifi, kurulması, ilçemizin mobilya üretim merkezi haline gelmesini sağlar. Bu da Midyat'ta yeni iş alanları açılmasını ve istihdam büyük oranda katkı sağlayacak. Desteğinizin devamını bekliyoruz."

 

Yönetim Kurulu Başkanlığına, İdris Dinç, Yunus Sincar, Aydın Erol, Bülent Alğaç ve Nezir Doğan, Denetim Kurulu Üyeliğine Yusuf İşcan ve Abdullah Acar seçildi. (M. Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir