• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 4 Temmuz 2011 Pazartesi Gaziantep yerel basınında çıkan haber özetleri şöyle;
 

Telgraf Gazetesi; Sağlık turizminde yabancı dil atağı
Şehitkamil Devlet Hastanesi sağlık turizmi kapsamında kapılarını yabancı hastalara açıyor. Tamamı yabancı dil bilen personelden oluşacak olan ekip yabancı hastalara hizmet verecek. Elde edilecek gelir hastanenin gelişmesi için harcanacak.
 

Olay Gazetesi; Mahli Karayiğit trafik canavarına yenildi
Gaziantep`in tanınmış isimlerinden Mahli Karayiğit, Mersin`den dönerken kızının kullandığı otomobilin kaza yapması sonucu hayatını kaybetti. Mahli Karayiğit`le birlikte eşi Döne, Yeğeni Sabri Karayiğit ve torunu 1 yaşındaki Efe Mahli Karayiğit`te hayatını kaybetti.
 

Serinleme yine can aldı
Yöreli Köyünde dedelerini ziyaret eden 2 kardeş, hayvanları sulamak için açılan kanala girince boğularak hayatını kaybetti.
 

Güzelyurt Mahallesinde oturan 12 yaşındaki Ramazan ile 9 yaşındaki kardeşi İbrahim Avcı, Yavuzeli ilçesi yöreli köyünde oturan dedelerini ziyarete gitti. Ziyaret sonrasında köylüler tarafından hayvanları sulamak amacıyla açılan kanalı gören 2 kardeş serinlemek için suya girdi. Yaklaşık 1,5 metre derinliğindeki suda boğulan 2 kardeş, köylüler tarafından fark edilerek sudan çıkarıldı.
 

Hakimiyet Gazetesi; Öldüren Borç
Şehrimizde binlerce kişi tefecilerden aldıkları faizli parayı ödeyebilmek için çaba harcıyor.

Borcu borçla kapatma çabasına giren pek çok kimse, daha çok faiz yükü altında kalıyor ve önce huzursuz oluyor. Daha sonrada canına kıyıyor. Ödeyemedikleri borç faizleri karşısında çaresiz kalan vatandaşlardan birisi daha yaşamına son verdi.
 

Güneş Gazetesi; Çok Katlı Otopark Ne Oldu?
Gaziantep`in En hareketli ve işlek bölgeleri arasında yer alan İncillipınar Mahallesinde vatandaşların uzun süredir. Yaşadığı otopark sıkıntısı giderek büyüyor. Araçlarını park edebilmek için adeta köşe kapmaca oynayan sürücüler, Büyükşehir Belediyesi`nden yeri hazır olan çok katlı otoparkı bir an önce hayata geçirmesini istiyor.
 

Sabah Gazetesi; Türkiye`de tüketilen etin yüzde 30`u kaçak
Hükümetin yerli besiciyi korumak amacıyla Mayıs ayından beri uyguladığı et ithalatındaki yüzde 60`a varan vergi, kaçak et girişini arttırdı. Buna karşılık et ithalatına uygulanan gümrük vergisi oranı önceki gün yüzde 75`e çıkarıldı.
 

Gaziantep Üniversitesinin karne Notu; Orta!
Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP araştırma laboratuarının "Üniversiteler 2011 yılı Akademik Performansa dayalı başarı sıralaması" listesi açıklandı.
 

GAÜN, 2000 yılından önce kurulan Üniversiteler sıralamasında74 Üniversite arasında 35. oldu. Geçen sene 30. sıradaydı.
 

Tıp Fakültesi bulunan Üniversiteler sıralamasında ise 57 Üniversite arasında 25. olurken, geçen sene 22. sıradaydı.
 

Devlet Üniversiteleri sıralamasında ise 96 Üniversite arasında 31. sıraya yerleşti. Oysa geçen sene 26. sırasındaydı.
 

Tüm Üniversiteler Genel Puan Tablosunda, 125 Üniversite arasında 35. oldu.
 

Sivas`taki Menegiçlere Antepfıstığı aşılandı
Sivas`ın Suşehri ilçesinde, Suşehri Kaymakamlığı Köylere hizmet götürme birliği tarafında Güncüllü, Arpacı, Akıncı, Eskimeşe, Gökçekent köylerinde yabani Menegiç ağacına Antep Fıstığı aşılaması ve yabani badem ağacına badem aşılamasına başlatıldı.
 

Ayıntab Gazetesi; Sıfır Aracın Tescili de Noterden yapılabilecek
Sıfır araç satın alan vatandaşlar, aracına ait tüm bilgileri elektronik ortamda trafiğe gitmeden görebilecek. Tescil işlemlerini trafik şubesine gitmeden veya iş takipçisine vekalet vermeden gerçekleştirebilecek.
 

GASKİ`den 10 Milyon Dolarlık Yatırım
Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) genel müdürü Fahrettin Ulusoy, kentteki kaçak suyu önlemek için 10 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi.
 

Oluşum Gazetesi; Bu Sıralama Yakışmadı
Her yıl Türkiye`nin en iyi Üniversitelerini araştıran ve performanslarını ölçen (URAP), bu yılki sonuçlarını da açıkladı. Akademisyenlerin yaptığı araştırmaya göre, Gaziantep Üniversitesi geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda sıralamaya giremedi. GAÜN tüm Üniversiteler arasındaki sıralamada ancak 35. olabildi.
 

5.OSB`ye 350 Başvuru
Gaziantep`in yeni kurulacak olan 5. Organize Sanayi Bölgesi`ne 350 Sanayicinin başvurduğu açıklandı.
 

Kaza Geliyorum Diyor
Bir TIR`ın çarpması sonucu yıkılma tehlikesi oluşturan elektrik direği, her an yaşanabilecek bir kazaya davetiye çıkarıyor. Esnaf, Elektrik direğinin tehlike oluşturduğunu belirterek yapılmasını istedi.
 

Ekspres Gazetesi; İcra Dosyası bir türlü Düşmüyor
Türkiye rekor büyüme rakamı ile dünyada dikkatleri üzerine çekerken, icra dosyasındaki artış da devam ediyor. Gaziantep`te icra dosyası sayısının 35 bini geçtiği ve sayının artmaya devam ettiği öğrenildi.

Şefik Mert - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir