• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Ahmet Davutoğlu’ndan çok konuşulacak açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 “Millet İttifakı'nın bir parçası değiliz, ittifak yapıları değişebilir.”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, röportajında ittifaklar konusuna dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Millet İttifakı'nın bir parçası olmadıklarını, ancak Türkiye'de dinamik bir siyasi dönem yaşandığını, ittİfakların da her an değişebileceğini söyledi.

Haberler.com Genel Yayın Yönetmeni Bedia Teymur ile Haber Müdürü Olgun Kızıltepe'nin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin Cumhurbaşkanının kim olacağına karar verecek masada olacağını iddia etti. "O andan itibaren bizim için önemli olan ilkeler olacaktır" diyen Davutoğlu; "Ama bugün için ise meselemiz öncelikli bu ilkeler. Bu değerleri riske atacak hiçbir adımın atılmasına izin vermem." dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı kurulduğu için çıkan bir ittifak olduğunu belirten Ahmet Davutoğlu şu tespitleri yaptı “Cumhur İttifakı'nın da kalıcı olacağı kanaatinde değilim. Şu günlerde bütün siyasi partilerle görüşüyoruz. Ayrıca parlamenter sistem önerimiz olduğunda Sayın Erdoğan'a da, sayın Bahçeli'ye de mektup yazdım, konuşalım bunu diye. Onlardan cevap gelmedi. Biz selam verdik, selam almadılar. Altı parti olarak parlamenter sistem üzerinde anlaştıklarını ve genel başkanlar olarak istişareleri sürdüreceklerini de söyledi.

 "Belki de ittifak yapıları değişecek, ilkelere dayalı yeni ittifaklar ortaya çıkacak. Belki Millet İttifakı'nın yapısı değişecek. Önümüzdeki dönem çok dinamik bir dönem olacak, biz de Gelecek Partisi olarak her gelişmenin içinde olacağız. Biz de ya iktidar olacağız ya da iktidarın mutlak anlamda parçası olacağız." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir