• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Adana Umut Der`den ilim öğrencileri için yardım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Cihan Vakfı Adana Temsilciliği`ni ziyaret eden Adana Umut Der Gıda Bankası yetkilileri, fakir öğrenciler için getirdikleri ve içerisinde kuru gıda, et, çay ve şeker gibi malzemelerin bulunduğu gıda paketlerini vakıf yetkililerine teslim ettiler.
 
Ziyarette Cihan Vakfı Adana Temsilciliği Müdürü Murat Şahin ile bir süre sohbet eden Adana Umut Der yetkilileri, vakıf çalışması hakkında Şahin`den bilgi aldılar.
 
Cihan Vakfı olarak Adana`da kız ve erkek olmak üzere iki ayrı eğitim merkezi olduğunu kaydeden Şahin, "Adana`da 100`den fazla öğrencimiz bulunuyor. 5-6 yaş arasında olan 15 kişilik hafızlık sınıfı öğrencimiz var. Ayrıca Elifba ve Kuran öğrencilerimiz var. Öğrencilerimiz, sabah 09.00 gibi servislerimizle geliyor. 09.30`da hep beraber kahvaltımızı yapıyoruz. Sonra da Elifba, Kuran`ı Kerim ve ilmihal gibi dersler veriliyor. Akşama doğru son derste de adap dersi veriliyor. Namazlarımızı da hep beraber cemaatle kılıyoruz" diyerek günlük programlarını özetledi.
 
Yaptıkları ilmi çalışmalar karşılığında öğrencilerden hiçbir ücret almadıklarını ve maddi olarak hayırseverlerden destek beklediklerini belirten Şahin¸ "Genel olarak öğrencilerimizden taşıma servis ücreti dışında hiçbir ücret almıyoruz. Burada en büyük sıkıntımız, çocukların evlerinden getirilip götürülmesindeki mazot masrafı. Bir de çocukların yemek meselesi. Özellikle yemek masrafı bize çok aşırı yük yüklemekte. Her sabah talebelerimizle birlikte kahvaltı yapıyoruz. Öğlenleri de ücret karşılığı yemek şirketlerinden yemeklerimiz geliyor. Sadece yemek şirketinin aylık maliyeti 2 bin TL civarında. Bu hususta hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
 
Sıkıntıların çözümü noktasında uğraş verdiklerini belirten Şahin, bu konuyla alakalı Adana Umut Der Gıda Bankası`na giderek görüştüklerini söyledi. Şahin, Adana Umut Der`e ilgilerinden dolayı teşekkür etti.
 
Ziyarette konuşan Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahaddin Yeniay ise, "Cihan Vakfı Adana Şubesi`nden değerli Müdür kardeşimiz, geçenlerde derneğimize ziyaretimize geldi. Bu ziyaretinde, kendilerinin 100`den fazla öğrencilerinin olduğunu, bunlardan bazılarının fakir olduğunu, derneğimiz aracılığıyla bunlardan 8-10 öğrenciyi giydirmek istediklerini söyledi. Biz de Adana Umut Der olarak bunu sevinçle karşılayacağımız belirttik. Bu öğrenci kardeşlerimizi getirerek derneğimizdeki giysilerden seçerek giydirdiler. Ayrıca bununla beraber biz de, mademki böyle kalabalık ve fakir öğrencileri var, gıda konusunda da yardım yapabileceğimizi söyledik. Bu gün de imkan dahilinde kendilerine gıda malzemesi getirdik. İnşallah vakıf müdürü kardeşimizle iletişim halinde olacağız, gerektiği zaman elimizden geldiği kadar bu konuda yardım etmeye çalışacağız" dedi.
 
Fakir öğrenciler konusunda hayırsever Adanalılara çağrıda bulunan Yeniay, "Gerek fakir ve muhtaçlar için gerekse bu şekilde ilmi faaliyetler sürdüren dernek ve vakıflarda bulunan fakir öğrenci kardeşlerimize yardımda bulunmak isteyen halkımız, bizim aracılığımızla yardımlarını ulaştırabilirler" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir