• DOLAR 34.236
  • EURO 37.3
  • ALTIN 2945.937
  • ...
Duman Grubu Diyarbakır`da  istenmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Müzik gruplarından Duman`ın daha önce çıkardığı `Duman1` müzik albümünde `Rezil` isimli şarkısında İhlas Suresi`nin `Lem Yelid ve lem yuled` ayetini `lem yelid ve löp yutar` diye değiştirmiş ve Grubun, albümünde `ateizm` propagandası yaptığı iddia edilmişti.
 
Peygamberler ve sahabeler şehri Diyarbakır` da 11 Mayıs Cumartesi günü açık hava konseri düzenlemeyi planlayan gruba İkra Eğitim, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İkra Der) tepki gösterdi.
 
Dini inançlara alçakça saldırılar yapılıyor
İkra Der adına yapılan açıklamada, "Kendilerine Duman adını veren zelil ve rezil bir güruh, çıkardıkları Duman-1 adlı albümün içinde ki Rezil şarkısında İhlâs süresinin ayetlerini `` Lem yelid ve löp yutar`` şeklinde tahrif ederek Müslümanların dini inançlarıyla dalga geçmiştir. Bu rezil güruhun yapmış olduğu bu alçakça ve utanmazca davranışça yetmiyormuş gibi bunları rezil konserlerinde de dile getirmekten de geri durmuyorlar" ifadeleri kullanıldı.
 
Dini suiistimal edenler Duman Grubu`nun kendisidir
Duman grubunun `Şarkıda eleştirdiğimiz şey dinin suiistimal edilmesidir` sözlerine tepki gösterilen açıklamada, ``İslam dinini suiistimal edenleri eleştirecek başka yol mu, başka metot mu bulamadınız ki yüce Allah`ın ayetlerini kendiniz gibi rezil olan şarkılarınızda; utanmazca tahrif ederek seslendirmeye çalışıyorsunuz. Eğer İslam dinini suiistimal eden birileri varsa bunların başını alçakça ve rezil bir şekilde siz çekiyorsunuz. Yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz bu tür hareketleri nefretle tel`in ve protesto ediyoruz`` şeklinde belirtildi.
 
Duman Grubu`nu Amed de istemiyoruz
Peygamber ve sahabeler şehri Müslümanları adına Duman`ı bu topraklarda istemediklerinin belirtildiği açıklamada, "İçerisinde her türlü münkeratı, utanmazlığı, din düşmanlığını ve rezilliği içeren Dumanı istemiyoruz. Allah` a Hamd olsun ki bizler bugüne kadar bu topraklarda her türlü rezilliği barındıran Duman`ları nefes niyetine almadık ve de almayacağız. Biz bu topraklar da bu tür zehirli dumanlar yerine İslami havayı istiyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
Devlet eliyle `çirkin`likler yapılmakta
Devlet eliyle oynatılan `çirkin` adlı tiyatro oyununun da eleştirildiği açıklamada, "Bir başka adilik ve basitlik ise devlet tiyatrolarında oynatılan çirkin adlı tiyatro oyunudur. Bu toprakların İslami ahlak ve kültürüne inat sahnelenen aşağılık gösteriler hele hele devlet tiyatrolarında böyle şeylerin oynatılması düşündürücüdür. Gayrı ahlaki ve gayri insani olan ensest ilişkilerin ve şehvet düşkünlüğünün ulu orta canlandırılması hayvani düşüklüğün daniskasıdır. Kültür bakanlığının bu türden tiyatro ve gösterimlere izin vermemesi gerekir. Hükümetten bakanlıklarını ve bu bakanlıklarına bağlı kurum ve kuruluşlarını düzgünce denetlemesini istiyoruz" şeklinde belirtildi.
 
İzzet, İslam`dadır
Açıklamada son olarak, "İkra Der olarak çağrımız, Amed şehrinin duyarlı ve mütedeyyin insanlarına. ``Selahaddinlerin, Şeyh Saidlerin, Bediüzzamanların bu topraklar da İslam dinine sahip çıktığı gibi siz de bu dine sahip çıkın ve elinizden bırakmayın. Çünkü özgürlük, kurtuluş ve izzet İslam iledir" ifadeleri kullanıldı.
 
Hatırlanacağı üzere, `Ortada bir dergâh var, devrilir başın yanar, arkasında tezgâhlar, lem yelit ve löp yutar` sözleriyle büyük tepki toplayan grubun `rezil` konseri daha önce dindar Isparta halkı tarafından iptal ettirilmişti. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir