• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyonist rejim Filistinlilerin tarlalarını yok ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimi, 1990'larda imzalanan Oslo Anlaşması'na göre işgali altındaki Batı Şeria'nın C bölgesini, askeri bölge olarak kabul ediyor. Filistinliler ise siyonist rejimin lehine olan maddeleri uygulayarak aleyhlerine maddeleri hiçe saydığı gerekçesiyle bu anlaşmaya itiraz ediyor.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın C bölgesindeki Filistinliler, siyonistordusunun en katı uygulamalarına maruz kalıyor. İşgalciler, bölgedeki Filistinlilerin hiçbir inşaat faaliyetine izin vermiyor ve barakalarla kurulu Filistin köylerini her fırsatta yıkıyor.

Bölgedeki yasa dışı Yahudi yerleşimler ise elektrik, su, yol gibi imtiyazlardan faydalanıyor ve teşvik ediliyor.

Ürdün Vadisi'nin kuzeydoğusunda yer alan "bereketli topraklardaki" 38 haneli yaklaşık 300 kişilik nüfusa sahip İbzik Köyü'nde yaşayan Filistinli çiftçiler, Siyonist ordusunun 3 Ocak'ta tank ve zırhlı birlikleriyle tatbikat yapacağı gerekçesiyle köylerinden çıkartıldı.

Elektrik ve su hizmetinden yoksun Filistinlilerin, hem barakaları, çadırları, hem de su tankerleri ve elektrik panelleri yıkıldı. Köylüler, barakalarının bulunduğu bölgeye dönmeleri veya topraklarını yeniden işlemeleri halinde taşıtlarının ve tarım araçlarının gasbedilmesi tehdidiyle karşı karşıya.

Bu haberler de ilginizi çekebilir