• DOLAR 34.146
  • EURO 37.094
  • ALTIN 2955.796
  • ...
`Devlet mütedeyyin insanların haklarını iade etsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - 42 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Mersin Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Âdem Şimşek okudu. Şimşek, 30 yıllık süreçte akan kan Türkiye`de yaşayan tüm milletlerden can ve mal aldığını ve böylelikle toplumda ciddi toplumsal kırılmalara neden olduğu belirtti.

Şimşek, şöyle devam etti: "Ancak bu sürecin inanç değerlerimizde tarifi bulunan ve milletimizin çimentosu niteliğinde kardeşlik ekseninde, toplumun vicdanını rahatsız edecek tavizler verilmeksizin, adil ve kalıcı barışı sağlayacak şekilde cesur bir tavırla devam ettirilmesini istiyoruz. Çünkü bu sürecin başarılı ve sürekli olması, milletimizin değerlerinde yerini bulması ve hakkaniyet esasına dayanması ile mümkün olacaktır"

Toplumun barış sürecine destek olabilmesi için atılacak adımlar hususunda önceden bilgilendirilmesi gerektiğini ve kalıcı bir barışın sağlanabilmesi için ise tüm taraf ve kesimlerin sürecin parçası haline getirilmesi ile mümkün olabileceğinin altını çizen Şimşek, "Özellikle hazırlanmakta olan yeni anayasa, mütedeyyin olduğu için bugüne kadar ezilen, dışlanan, ekmeği ile inancı arasında bırakılan insanlarımızın temel haklarının iade edilerek devlete olan kırgınlıklarının giderilmesi ve devlet-millet kaynaşmasının sağlanması için tarihi bir fırsat olarak değerlendirilmelidir" dedi.
(Osman Öksüz-İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir