• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
DSÖ'den Omicron'un henüz görülmediği ülkelere uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Bölge Ofisi başkanı Hans Kluge, bir brifingde yaptığı konuşmada, Omicron varyantının henüz görülmediği ülkelere uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Bu ülkelerdeki kapalı mekanlarda yüksek kaliteli maskelerin zorunlu kullanımının getirilmesini ve aşılamanın arttırılmasını tavsiye eden Kluge, ayrıca acil durum planlaması yapmalarını önerdi.

Kluge "Omicron varyantı salgınından henüz etkilenmeyen ülkeler, şimdi harekete geçmek ve beklenmedik durumlar için plan yapmak için bir fırsata sahipler. Omicron, daha önce gördüğümüz tüm SARS-CoV-2 varyantlarından daha hızlı ve daha geniş hareket ediyor." dedi.

Kluge, nüfusun en savunmasız grupları için önleyici tedbirler ile sağlık sisteminin işleyişinde ve temel hizmetlerinde aksama olasılığına karşı önlemlerin öncelikli olduğunu kaydetti.

Özellikle risk gruplarının temel ve ek dozlarla aşılanmasının önceliğine dikkat çeken Kluge, bu gruplara salgın azalıncaya kadar kalabalık yerlerden kaçınmalarının bildirilmesinin yanı sıra uzaktan erişimle çalışma imkanının sağlanması gerektiğini söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir