• DOLAR 32.333
  • EURO 35.071
  • ALTIN 2298.626
  • ...
SON DAKİKA
Malatya'da minibüsçü esnafı kontak kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalara işçi servisi yapan yaklaşık 400 minibüsçü esnafı, fabrika sahipleri ile servis şirketlerinin UKOME kararıyla çıkartılan personel fiyat kararına uymadıkları gerekçesiyle Büyükşehir Belediyesi arkasında bulunan alanda bir araya gelerek kontak kapatıp basın açıklaması düzenlediler.

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, fabrika sahipleri ile servis şirketlerinin UKOME’nin personel fiyat kararına uymadıkları sürece eylemi sürdüreceklerini belirtti.

Mesut İnce

“UKOME kararlarına uymayan fabrika ve servis şirketi olduğu takdirde eylemi devam edeceğiz”

İnce, “Yaklaşık bir ay önce Organize Sanayi fabrikalarıyla ilgili personel fiyat kararı UKOME kararıyla çıkarılmıştı. Biz bunu fabrika sahiplerine ve servis şirketlerine duyurmuştuk. Ancak görüyoruz ki, karar alındığında mazot 9,10 lira iken şu an mazot 14 TL'ye dayandı. Halen fabrika sahipleri ve servis şirketleri UKOME kararına uymamaktadır. Biz bir aydır çağrı yapıyoruz; 10 Ocak Pazartesi günü fabrikalara, personel götürmeyeceğimizi dile getirmiştik. Ancak servisçilere herhangi bir dönüş olmadığından dolayı kontak kapatmaya mecbur kaldık.  Bazı fabrika sahipleri, bize esnafı mağdur etmeyeceklerini bildirdikleri için organizeye servis yaptık. Şunu bilmelerini istiyorum; biz, hiçbir zaman blöf yapmıyoruz. UKOME kararlarına uymayan fabrika ve servis şirketi olduğu takdirde, bugün kontak kapattığımız gibi akşamda kapatırız, yarında kapatırız personel taşımayız. Fabrikaların servis şirketlerine UKOME kararlarının üzerinde fiyat verdikleri ancak şirketlerin bu fiyatları servisçi esnafına yansıtmadığını duyuyoruz. TSO’ya, Organize Sanayi Müdürlerine sesleniyorum; esnafımızın hak ettiği ücreti ödenmesi noktasında bir kez daha uyarıyorum. İşin ciddiyetinin farkına varsınlar. Biz bugün anayasal hakkımızı kullanarak, taşımacılığı durdurduk.  Bundan sonra UKOME kararlarına uyulmadığı takdirde, odamıza bağlı bütün servisçilerimiz taşımacılıktan çekilecek. Haklı olan güçlüdür, biz haklıyız, esnafımızla güçlüyüz. Bin 350 servisçi esnafımız var.” dedi.

Özel okul ve fabrikalardaki bu sorunu çözmenin boyunlarının borcu olduğunu kaydeden İnce, şöyle devam etti:

“Burada 400 servis var. Şu an şirketler arayış içerisinde, S ve P plaka veririz, korsan araç çalıştırırız gibi bir algı içerisinde. Kimse kusura bakmasın, biz olduğumuz sürece ne bir P plakaya ne de korsan servise izin veririz. UKOME kararlarına uymayan fabrikalar, şirketlere gitmeyin. İşten çıkarılma olursa hiçbir servisçi kardeşim işe gitmesin birbirimize sahip çıkalım.”

“Özel okullara sesleniyorum; servisçi esnafın cebinden elinizi çekin”

İnce, “Özel okullara sesleniyorum; servisçi esnafın cebinden elinizi çekin. Öğrenciden 400 TL para alarak, servisçi esnafına 150-200 TL ödenmesi noktasında esnafın ve minik öğrencilerin parasını çalan bazı özel okullara, şirketlere sesleniyorum; esnafımızın cebinde ağalık yapmayın, öğrencinin simit parasına göz dikmeyin. Yazıktır, günahtır, OSB'den sonra özel okullara döneceğiz, onlarla da mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

İnce son olarak, UKOME kararına uyulmadığı sürece eylemi sonuna kadar devam edeceklerini vurguladı. (İLKHA) 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir