• DOLAR 32.566
  • EURO 35.19
  • ALTIN 2330.294
  • ...
İstanbul'da artan vakalar sonrası hastanelerde test kuyruğu yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Salgın sürecinin başından bu yana en kritik kentlerden biri İstanbul'da Omicron varyantının etkisiyle vaka sayısı, toplam vaka sayısının yarısını geçti. Salgının bazı dönemlerinde kırmızı renklerin özellikle bazı ilçelerde yoğunlaştığı görülürken, bugünkü tabloda ise kentin tamamına yakın bölümü kırmızıya büründü.

Aşılanma yüzdesinin yüzde 76,2 olduğu İstanbul'da, hızla yayılan Omicron varyantı nedeniyle vatandaşlar PCR testi yaptırmak ve aşı olmak için hastanelere yöneldi.

 

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi, Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi, Fatih Sultan Mehmet Araştırma Hastanesi ve Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde PCR testi ve aşı olmaya gelen vatandaşlar yoğunluğa neden oldu.

Sağlık Bakanlığı son 24 saatte ülke genelinde; 418 bin 264 kişinin test yaptığını, 66 bin 237 yeni vaka olduğunu açıkladı.  

Sağlık Koca Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yeni varyantın bulaşma kabiliyeti yüksek. Vakalar içinden hastaneye yatırılarak tedavi edilmesi gerekenlerin oranı ise şu an düşük görünüyor. Yani, gelişmeler hastanelerimize aynı oranda yansımadı. Bu, Omicron varyantının hasta etmediği anlamına gelmez. Kendinizi koruyun!" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir