• DOLAR 32.924
  • EURO 35.44
  • ALTIN 2466.085
  • ...
MHP'li vekilden ‘adap dersi’ önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de millî, manevi, ahlaki değerler giderek zayıflatıldığını belirten Arzu Erdem, “gelecek nesillere eğitim ortamında görgü kuralları öğretilmesi gerekmektedir.” İfadesini kullandı.

Türkiye Gazetesi’ne konuşan Erdem, “Bizi biz yapan millî ve manevi değerlerimize, genel görgü kurallarımıza her zaman sahip çıkmalı, onları yaşatmak için çalışmalıyız. Bunun için de bizi birbirimize bağlayan kendimize özgü özelliklerimizi ve bize ait değerlerimizi gelecek nesillere aşılamalıyız. 1960’lı yıllarda uygulanan bu sistemin uygulanması ve gelecek nesillere eğitim ortamında görgü kuralları öğretilmesi gerekmektedir. Böylece daha saygılı, görgülü, terbiyeli ve başarılı birer toplum olma yönünde daha emin adımlarla ilerlememiz mümkündür. Bu hususta kararlılığımız sürmektedir ve çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.

Dersin amacı ve içeriği hakkında bilgi veren Erdem, “Adabımuaşeret kurallarını, ayakta bir şeyler yiyip-içilmez, eller pantolonun cebine sokulmaz, başkasının kusuruyla alay edilmez, emanet eşyalar fazla geciktirilmez, telefon eden, önce kendisini tanıtır, kalabalık yerlerde ciklet çiğnenmez, kusur yüze karşı açık açık söylenilmez, alay ve kötüleme, ima ile bile yapılmaz, yerlere tükürülmez ve çevre kirletilmez, aksırırken el veya mendille ağız kapatılır, toplu yerlerde yüksek sesle konuşulmaz, başkasının yanında ayaklar uzatılarak oturulmaz, başkasının lafı kesilmez, devamlı da konuşulmaz vb. şekilde sıralayabiliriz. Birbirlerine saygılı bireyler, birbirlerine saygılı toplumları meydana getirmekte, olumsuz tavırlar yerini daha uzlaşmacı tavırlara bırakabilmektedir. Böylelikle eğitim, her insanın ihtiyacına, özellikle de toplumun ihtiyacına cevap verebilecek konuma gelebilecektir.” İfadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir