• DOLAR 32.596
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2521.476
  • ...
Bakan Kurum: CHP'nin karanlık orta çağ zihniyeti yeniden hortlamış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen "Konya Tanıtım Günleri" Yenikapı Etkinlik Alanı'nda başladı. Salgın nedeniyle daha önce yapılamayan tanıtım etkinliğine vatandaşlar akın etti.

9 Ocak'a kadar devam edecek tanıtım günleri etkinliğinde İstanbullular, Konya'nın tarihi ve kültürel güzelliklerini yakından tanıma imkanına kavuşacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Konya Tanıtım Günleri" etkinliğini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti. Bakan Kurum'a İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve kalabalık bir heyet eşlik etti.

Konya Tanıtım Günleri'nde konuşan Bakan Kurum CHP'li Özgür Özel'in 4-6 yaş grubu çocukların Kur'an eğitimi için sarf ettiği skandal sözlerine tepki gösterdi.

Bakan Kurum, "Biz milletine emanetine sahip çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz. Sahada milletimiz için koştururken birde bakıyoruz ki CHP'nin karanlık orta çağ zihniyeti yeniden hortlamış. Şu anda Yenikapı'dayız, Sultan Fatih'in batının karanlık orta çağını kapattığı yerdeyiz. Yeni çağı başlattığı İstanbul'dayız. CHP'ye gönül veren kardeşlerimizin de rahatsızlık duyduğu bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Hani birileri 'Zulüm 1453'te başladı' diyorlar ya. Aslında onlar Batı'nın zulümle, cehaletle, adaletsizlikle doldurduğu o karanlık çağın, ecdadımız tarafından kapatılmasına dayanamıyorlar, buna tahammül edemiyorlar. İstanbul'un fethini hazmedemeyenler bugün de o fetihler açan, medeniyetler inşa eden inancımızı, geleneklerimizi hazmedemiyorlar. Fatih'in torunlarının, dedelerinin izinden gitmesini, milli ve manevi değerlerini öğrenmelerini sindiremediler. Neymiş, çocuklarımızın Kur'an öğrenmesi Orta Çağ zihniyetiymiş. Bu tip açıklamalar, milletimizin bunların zihniyetini ve kodlarını yeniden görmesi için son derece önemlidir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir