• DOLAR 32.316
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2293.174
  • ...
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Ortaçağ benzetmesi kabul edilemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul’da ulusal medya yöneticileri ile bir araya gelen Erbaş, burada yaptığı konuşmaların ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erbaş, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, 4-6 yaş arası çocuklara dini eğitim verilmesini ''Orta Çağ'' karanlığına benzetmesine tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in, Diyanet İşleri Başkanlığının okul öncesi Kur’an kursları için “Ortaçağ zihniyeti” benzetmesinin sorulması üzerine Erbaş, şu ifadeleri kullandı:

"Siyasi kişiler zaman zaman kendi anlayışları doğrultusunda konuşmalar yapıyorlar bu konuşmayı ben öyle değerlendiriyorum, talihsiz bir konuşma olmuştur ve ortaçağa benzetilmiştir. Ortaçağ karanlığı zihniyeti gelir ki bu İslam medeniyeti ile alakalı bir ortaçağ zihniyeti değildir. Tamamen batının bir tanımlamasıdır. Batı kendisini adeta ortaçağ zihniyeti olarak o dönemde İslam dünyasında ilmi gelişmeler zirveye tırmanırken, batıda büyük bir ortaçağ karanlığı yaşanıyordu. Dolayısıyla çocukların din eğitimi ortaçağ zihniyetine benzetme kabul edilebilir bir şey değil. Zaten milletimiz büyük tepki gösterdi bizde tepkimizi çeşitli vesilelerle gösterdik. Yani gönül isterdi ki hiç kimse bu tür yorumlarla milletimizi rahatsız etmesin." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir