• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Her sektörde ve üründe son zamanların en yüksek zamlarının yapıldığına dikkat çeken halk, elektriğe gelen yüzde 120 ve doğal gaza gelen yüzde 25 zam kararı karşısında ne yapacaklarını bilemediklerini söyleyerek her gün yeni bir zam ile güne başlamaktan bıktıklarını söyledi.

Yapılan son zamlara tepki gösteren kimi vatandaşlar olduğu gibi her şeye rağmen hayatlarından memnun olduklarını belirten bazı vatandaşlar ise yaşanılan ekonomik krizin normal olduğunu aktardı.

“Asgari ücrete zam geldi ama hayat da pahalandı”

Ferhat Yurt

Hayat pahalılığından şikayetçi olduğunu söyleyen vatandaşlardan Ferhat Yurt, “İnsanlar zor durumda, asgari ücrete zam geldi ama hayat da pahalandı. Asgari ücret karşılamıyor. Durum nasıl olacak bilmiyoruz ama gidişat iyi değil. Kiminle konuşsak geçim sıkıntılarını anlatıyor. Şu an sıkıntı var. Gerçekten sıkıntıdayız.” ifadelerini kullandı.

Perişan bir durumda olduklarını belirten Adem Hayman, “İşimiz gücümüz yok. İdare ediyoruz ne yapacağımızı bilemiyoruz. Allah yardım etsin. Gelen zamlara şaşırıyoruz. Her gün zamlar geliyor. Geçimimizi sağlayamıyoruz. Perişan durumdayız. 6 nüfuslu bir aileyim ve 4 tane öğrencim var. Ben hasta ve işsizim. Sağdan soldan borçlanarak idare ediyoruz. Başka çaremiz ve yapacak bir şeyimiz de yok.” dedi.

“Bu hükümetin yerinde başka bir hükümet olsaydı şimdi iflas etmişti”

Nureddin Coşkun

Her hâlükârda şükredilmesi gerektiğini dile getiren Nureddin Coşkun, şunları aktardı:

“Allah razı olsun bu hükümetten. Türkiye’yi idare etmek öyle kolay değil. Böyle bir Cumhurbaşkanı’nı Allah başımızdan eksik etmesin. Azı bilmez çoğu hiç bilmez. Öbür hükümetler şimdi konuşuyorlar, onlara hiç inanmayalım. Onlar gelirse bize maaş vermezler. Ben ondan korkuyorum. Allah bu Cumhurbaşkanı’nı başımızdan eksik etmesin, bu Türkiye’yi idare edecek biri varsa o da mevcut Cumhurbaşkanıdır. Tabi bu kadar insanı idare etmek kolay değil. Zam geliyor ama hakkını da veriyor. Asgari ücret 2 bin 800’den 4 bin 350 lira oldu. İyi bir para. Bu hükümetin zamanı Coronavirüs salgını ile mücadeleyle geçti. Bu hükümetin yerinde başka bir hükümet olsaydı şimdi iflas etmişti. Bu adam herkese yardım etti. Yatağında yatana bile yardım etti. Doktor ve hemşireler kapısına kadar hastanın ayağına gitti. Daha bu devlet ne yapsın. Biz hepsini gördük. Ben CHP döneminde 2-3 ayda bir ancak maaş alıyordum. O da neler çektik. O ilaç kuyrukları, o sıralar ve o hastane kuyrukları. Unutulacak gibi değil. Şimdi istediğin hastanede muayene ol ve istediğin eczaneden ilacını al. Bunlar büyük işler. Cumhurbaşkanı Türkiye’de bir şeyler yapıyor da Allah etmesin ölürken mezarına mı götürecek. Geride kalan insanlar için bir şeyler yapmak istiyor. Gençliğime bir şeyler bırakayım. ‘Allah razı olsun’ desinler. Biz bugün varız yarın yokuz. Ama evlatlarımız yarınları görecek. Biz bunların hepsini çocuklarımıza anlatacağız çünkü bilmiyorlar. Eskilerin ne yaptıklarını bilmiyorlar. Bu hükümet daha ne yapsın.”

“Asgari ücretle çalışan kardeşlerimiz biraz olsun bir nefes almış gibime geliyor”

Raşit Tekin

“Zamlar geldi ama asgari ücrete de iyi zam yapıldı” diyen vatandaşlardan Raşit Tekin, “Bence asgari ücrete çok güzel zam yapıldı. Asgari ücretle çalışan kardeşlerimiz biraz olsun bir nefes almış gibime geliyor. Daha bu asgari ücretin nasıl olması bekleniyor ki. Bazıları ‘az oldu’ diyor. Kaç lira olmasını istiyorlar acaba. Türkiye’nin bütçesi sadece asgari ücretliye mi verilecek. Herkesin burada hakkı hukuku var. Herkesin belirli bir bütçesi vardır. Burada memuru, emeklisi, işçisi, dulu ve yetimi var. Burada herkesin hakkı hukuku var. Bence bu devlet çok güzel hak ve hukuka uygun bir asgari ücret yaptı. Zamların devletle bir alakası yok. Bunları toptancılar yapıyor. Devlet ne yapsın. Devlet gidip cezasını basıyor. Sonra devlete ‘bana ceza kesemezsin’ diyor. Niye ceza kesemezmiş. Niye bir sürü yiyecek ve içecekleri ambarlarda stokluyorsunuz. Bu ülke hepimizin, birimizin değil ki. Niye bu ülkeyi böyle dara düşürüyoruz ki. Dünyaya örnek olmamız lazım. İçimizdeki hainler olduğu sürece bu devletin başına kim gelirse gelsin sonuç böyle olur. Aslında bu bir oyun ve bir propagandadır. Kesinlikle bu milleti birbirine kırdırmaya çalışan insanlar var. Bu insanlar dışarıdan değil içimizdeki hainlerdir. Ülkeyi okumuşlar satmış. Ülkeyi cahiller satmamış. 15 Temmuz’da albay, yarbay, baş komiser, komiser yardımcısı bunlar cahil mi? Bu ülke hepimizin, birlik beraberlik olduğu sürece bizi kimse yıkamaz. Türkiye’nin gelişmesini ve kalkınmasını istemiyorlar. Dışarıyı bilmiyorum içimizdeki hainler. Bu hükümetin sonuna kadar arkasındayım.” ifadelerine yer verdi. 

“Gerçekten devlet elinden gelen imkânları sağlıyor ama taban görevini yapmıyor”

İbrahim Aşık

4 çocuk babası olduğunu, evin geçiminin de biraz zor olduğunu belirten İbrahim Aşık, “Gene de düşündüğümüz nokta şudur. Gerçekten devlet elinden gelen imkânları sağlıyor ama taban görevini yapmıyor. Taban görevini yapsa Recep Tayip Erdoğan’ın sözünü dinlese bu ekonomik sorunlarını el birliğiyle atlatabiliriz. Dolar 14-15 lirayı buldu. Yağa yüzde yüz zam geldi. Daha sonra yüzde 350’yi buldu. Bu firmalardan ve zengin iş adamlarından kaynaklanıyor. İlla Tayip Erdoğan olması şart değil başka siyasi partili olsun fark etmez ama önemli olan lider olması lazım. Lider olmazsa bu ülke ilerleyemez. Ben Haymana Kürdüyüm hiçbir zaman devletime söz söyletmem.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız