• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şeriattan taviz yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Ağustos itibarıyla Afganistan'da kontrolü tamamen ele alan Taliban yönetimi insanların hayatlarını ve yuvalarını yıkan alkole savaş açtı. Alkollü içecek üretimine ve tüketimine savaş açan Taliban askerleri, Kabil yakınlarında bir depoda ele geçirilen 3 bin litre alkollü içeceği başkent Kabil'deki kanala döktü.

Alkole geçit yok!

Afganistan'da 15 Ağustos'ta iktidarı yeniden ele geçiren Taliban, yapılan tüm baskılara rağmen şeriat hükümlerini bir bir uygulamaya koymaya devam ediyor.

İstihbarat Müdürlüğü, Kabil yakınlarında bir depoda ele geçirilen litrelerce likörün kanala boşaltıldığını gösteren bir video yayınladı. Olayla bağlantılı üç kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ülkenin önde gelen dini yetkililerinden biri de, sosyal medyada "Müslümanlar alkollü içecek üretiminden ve dağıtımından kesinlikle kaçınmalıdır" mesajını paylaştı.

Alkollü içecek satışı ve tüketimi, Afganistan'da Batı'nın desteklediği hükümetler döneminde de yasaktı, ancak Taliban iktidarı alkollü içecek ve uyuşturucu kullanımına yönelik kısıtlamaları daha da artırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir