• DOLAR 32.565
  • EURO 34.884
  • ALTIN 2430.476
  • ...
Dokuz Eylül Üniversitesi Hazreti Meryem'e iftira atan Cihad Kısa'yı savundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sosyal medyada öğrencilerine ders anlatırken Hazreti İsa ve Hazreti Meryem için hadsiz ithamlarda bulunan sözde ilahiyatçı Cihad Kısa'nın ses kaydı sosyal medyada yayınlandı.

Derste alınan ses kaydına göre Kısa'nın Hazreti Meryem'e iftirada bulunduğu belirtildi.

İffet sembolü Hazreti Meryem'e hadsiz ithamlarda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Cihad Kısa, öğrencilerine çocuklukta yaşanan travmaların etkisini anlatırken, Hazreti İsa ve Hazreti Meryem örneğini veriyor.

Verdiği örneklerde haddini aşan sözde ilahiyatçı Kısa, hem Allah'ın ayetlerini yalanlamaya çalışıyor hem de Hazreti Meryem'in iffetine iftira atma cüretinde buluyor.

Kısa'nın hadsiz örneklerine tepki gösteren yüzlerce sosyal medya kullanıcısı "#CihatKısaGörevdenAlınsın" hashtagı ile yetkililerin harekete geçmesini istediler.

Müslümanların kutsalına hakaret eden ve iftira atan Cihad Kaya'nın görevden alınması beklenirken Dokuz Eylül Üniversitesinden akla ziyan açıklama geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığın, Kısa'nın ses kaydını yayınlayanlara yönelik suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Üniversiteden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medyada yedi yıl önce yapılan bir mezuniyet töreninden görüntüler kullanılarak ve mevcut Dekan Yardımcısının 'Din Psikolojisi' dersinde öğrenciler tarafından tutulan ses kayıtlarından bağlam dışı kesilerek bazı bölümler yayımlanmıştır.

Kayıtların önünden ve sonundan kırpılıp bağlamından koparılarak seçilen bazı cümleler üzerinden dini ve kutsal değerlerimizin aşağılandığı ve hafife alındığı intibaı uyandırılmak istenmiştir. Alıntılanan cümleler üzerine Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'den ayetler eklenerek Fakültemiz ve tüm ilahiyat Fakülteleri haksız ve mesnetsiz iddialarla karalanmak istenmiştir.

İlgili derse ait tüm ses kayıtları elimizde mevcuttur. Konu incelenerek yasadışı yollarla bu içeriği hazırlayanlar ve sosyal medyada yayınlayanlar hakkında gerekli idari ve hukuki işlemler başlatılacaktır." (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir