• DOLAR 32.444
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2441.401
  • ...
Siverek İkra-Der`den Suriyeli ailelere yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Siverek`te faaliyet gösteren ve yapmış olduğu sosyal, kültürel ve yardım çalışmaları ile Siverek halkının teveccühünü kazanan Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma Derneği, Suriye`de yaşanan iç savaştan dolayı 4 gün önce Halep`ten gelerek Siverek`e yerleşen ailelere gıda yardımında bulundu.

İkra-Der Yardım Komisyonu Başkanı Kutfeddin Temur, her ay düzenli olarak 50 aileye yardımda bulunduklarını belirterek, ayrıca Suriye`de yaşanan iç savaştan dolayı Siverek`e yerleşen ailelere de imkânları nispetinde yardımda bulunduklarını söyledi. İmkânlarının kısıtlı olmasından dolayı tüm ailelere ulaşamadıklarından yakınan Temur, " Gönül isterdi ki, tüm muhtaç ailelere ulaşalım. Yapacağımız yardımların artması için hayırseverlere büyük görev düşüyor" dedi

Suriye`nin Halep şehrinden gelerek Ayvanat Mahallesi`nde hayırseverler tarafından verilen dükkanlarda hayatlarına devam eden yaklaşık 16 aile, Siverekli hayırseverlerin yardımlarını bekliyor. Suriyeli ailelerden Ahmet Musa (33), 4 gün önce Siverek`e yerleştiklerini belirterek, " Burada çok mağdur durumdayız. Bize verilen banyo ve tuvaleti olmayan dükkânlarda yaşıyoruz. Allah kimseyi bizim halimize düşürmesin" dedi.
(A. Uğurlu-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir