• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Basın özgür değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Mezopotamya Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti (BM-GYC) Genel Başkanı Uğur Kapuci "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Bugünün sembolik olarak hatırlandığını belirten Kapuci, basın özgürlüğünün yeterli düzeyde olmadığını söyledi.


Topluma haber verme sorumluluğu taşıyan gazetecilerin kamu görevini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olduğunu belirten Kapuci, geçen yıl 135 gazetecinin katledildiği söyledi.


İfade özgürlüğünün olmadığının altını çizen Kapuci, "Tüm dünyada olduğu gibi Batman'da da ifade özgürlüğünün kısıtlanmaya çalışıldığını görüyoruz. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü de her hangi bir şeyi ifade etmiyor. Gazetecilerin zor koşullar altında görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Toplumsal olaylarda bile göstericilerden önce gazetecilerin hedef alındığına şahit olduk. Bu ve buna benzer şiddet olaylarının basına yönelik yapılmasının manidar olduğunu belirtmek istiyorum" ifadelerini kullandı.


Kapuci açıklamasının sonunda, basının görevini en iyi şekilde yapabilmesi için gerçekten özgür olmasını istediklerini belirterek, tutuklu ve hükümlü gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmaları için yasal düzenlemelerin derhal yapılmasını istedi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir