• DOLAR 32.589
  • EURO 35.059
  • ALTIN 2459.626
  • ...
STK`lar`da Duman`sız bir Diyarbakır istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Müzik gruplarından Duman 2009`da çıkardığı `Duman1` müzik albümünde `Rezil` isimli şarkısında İhlas Suresi`nin `Lem Yelid ve lem yuled` ayetini `lem yelid ve löp yutar` diye değiştirmiş ve Grubun, albümünde `ateizm` propagandası yaptığı iddia edilmişti. `Ortada bir dergah var, devrilir başın yanar, arkasında tezgahlar, lem yelit ve löp yutar` sözleriyle büyük tepki toplayan grubun `rezil` sebepten dolayı konseri iptal edilmişti. `Rezil`liği Diyarbakır`a taşımak isteyen grup, 11 Mayıs Cumartesi açık hava konseri düzenlemeyi planlıyor.
 
Sözkonusu konserin sahabeler şehri Amed`te yapılmaması için konserin yapılacağı yerin sahibi ile görüşen 49 STK temsilcisi, görüşmeden sonra yaptıkları açıklamada, böyle bir grubun Diyarbakır`da konser vermesini Diyarbakır`a yapılmış büyük bir hakaret olarak niteleyerek, konserin yapılacağı yerin sahibinin de, grubun zihniyetinden habersiz olduğu için böyle bir yer kendilerine ayırttıklarını söylediler.
 
STK temsilcileri, sözkonusu grup hakkında gelen tepileri, konserin yapılacağı yerin yetkilileri bir toplantı ile değerlendireceklerini da ifade ederek, konserin iptal edilip edilmeyeceğini yapılacak olan toplantıdan sonra netleşeceğini sözlerine eklediler.
 
Hatırlanacağı üzere Kuranı Kerim`in ayetlerini değiştirip şarkı sözü yapan bu gruba ilk protesto, duyarlı Isparta halkından gelmiş, bu tepki karşısında konser iptal edilmişti.
(Osman İçli / Fesih Duymuş- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir