• DOLAR 34.284
  • EURO 37.534
  • ALTIN 2929.303
  • ...
Qurtali`de Muhammedi çoşku
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı`nın Eleşkirt İlçesine bağlı Türkeli(Qurtali) köyünde halkın yoğun ilgi gösterdiği Kutlu Doğum programı düzenledi.
 
Sunuculuğunu Erhan Güler`in yaptığı program Kur`an-ı Kerim`in okunması ile başladı. Vahdet İlahi Grubu mevlithanlarının okuduğu Mewlid-i Şerif esnasında okunan salavatlara köy halkı eşlik etti. Mevlithanlardan sonra mikrofonu alan Vahdet İlahi Grubu sanatçıları okudukları ilahiler ile köy halkına coşkulu anlar yaşattı.
Programa konuşmacı olarak katılan Halim Koç Hoca, Hz. Resulullah (s.a.v.)`a duyulan sevgiyi, biati ve itaati konu alan bir konuşma yaptı. Koç," Kardeşlerim Sahabilerin Hz. Resulullah (s.a.v.)`a duyduğu sevgi, muhabbet ayrı ve başkaydı. Onların duyduğu sevgiye, bağlılığa karşı şu köy meydanında bizlerde diyoruz ki, Ey Allah`ın Resulu beslediğimiz sevgi öyle bir seviyede ki, çekinmeden anamızı, babamızı Sana feda olsun diyoruz. Allah muahabbet ve sevgimizi daim eylesin inşallah." dedi.
 
Hz. Saad (r.a.) adlı sahabinin evlilik merhalesini anlatarak Sahabilerin Hz. Resulullah(s.a.v.)`a itaatlerine değinen Koç konuşmasını şöyle sürdürdü:" Onbinlerce insanın olduğu Medine`de öyle bir Sahabi var ki, tabiri caiz ise, çok çirkin, siyah. O Sahabi Hz. Saad. Hz. Saad hangi eve gidip evlenmek için kız istediyse, red cevabını alıyordu. Hz. Saad bu durumunu Resulullah`a anlatınca, Hz. Resulullah ona Sakif Kabilesinin ileri geleni Amr Bin Vehb`in evine gidip selamını söylemesini ve ona şöyle demesini söylüyor. Deki, Allah Resulu kızını bana nikahladı. Söyleneni yapan Sahabi Hz. Resulullah`ın evine gönderdiği Amr Bin Vehb`in evine varıp Hz. Resulullah`ın söylediklerini Vehb`e söylüyor. Amr Bin Vehb, bu sözlerin Hz. Resulullah`ın söylemediğini tahmin ederek, Hz. Saad`a red cevabı verdiği sırada, konuşulanları duyan kızı, ` Ey babacığım, sen Hz. Resulullah`ın söylediklerine ihtilaf mı edecek, karşı mı geleceksin. Hz. Resulullah`ın bana layık gördüğüne ben de layık` diyerek, herkese örnek olacak bir itaati bağrında besliyordu. Bu şekilde sevip, itaat etmeliyiz değerli Müslümanlar." şeklinde konuştu.
Halim Koç`un konuşmasından sonra program Vahdet İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler ve okunan dua ile son buldu. (Ömer Adıgüzel, Mehmet Çetin - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir