• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Özgürlük filosu kaptanı gözaltında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yunanistan`ın Gazze yardım filosuna yönelik engellemeleri sürüyor.

Gazze üzerindeki Siyonist ablukayı yarmak için demir almaya hazırlanan gemilerin Yunan limanlarından çıkışına getirilen yasağın ardından, filoda yer alan bir geminin kaptanı gözaltına alındı.

Özgürlük Filosu`nda yer alan ABD menşeli bir gemi, Cuma günü Yunanistan`ın Perama limanından demir aldıktan kısa bir süre sonra Yunan Sahil Güvenliği tarafından durdurularak limana çekilmişti.

"The Audacity of Hope" (Umudun Cesareti) isimli yardım gemisinin organizatörleri tarafından dün konuyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Jane Hirschmann tarafından yapılan açıklamada, geminin kaptanının gözaltına tutulduğu ve Salı günü mahkemeye çıkarılacağı duyuruldu. Hirschman, 60 yaşındaki John Klusmire isimli kaptana yöneltilen suçlamanın ve gemilerin limanlardan ayrılmasına getirilen yasağın hukuki hiçbir dayanağı olmadığını ve tamamen siyasi olduğunu söyledi.

Yunan Sahil Güvenliği, gemi kaptanının izinsiz limandan ayrılmak ve gemi yolcularının güvenliği tehlikeye atmak suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu duyurmuştu.

Özgürlük filosunu organizatörlerinden Adam Shapiro, El Cezire`ye yaptığı açıklamada, kaptana ilk yöneltilen suçlamanın hafif suç kapsamında olduğu, daha sonra suçlamanın ağır suç kapsamına yükseltildiğini söyledi. Geminin şu anda limanda tutulduğunu söyleyen Shapiro, "Özgürlük Filosu, Yunanistan`ın yasak ve engellemelerine rağmen yoluna devam edecek" dedi.

Gemide bulunan bazı yolcuların gözaltındaki kaptana destek olmak için gemiden ayrılmadığı bildiriliyor.

Yunanistan`ın filoya getirdiği keyfi yasaktan önce Türkiye ve Yunanistan`da demirli bulunan iki gemiye yönelik sabotaj iddiaları gündeme gelmişti.

Özgürlük Filosu`nda "The Audacity of Hope" da dahil olmak üzere toplam 10 gemi bulunuyor. Gazze ablukasını yarmak ve Filistinlilere yardım ulaştırmayı hedefleyen filoda Amerika, Kanada, Fransa, İspanya gibi ülkelerden 350`ye yakın Filistin dostunun yer aldığı belirtiliyor.

etha

Bu haberler de ilginizi çekebilir