• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Ankara'da zamlı yeni toplu taşıma fiyatları tam biniş 3,25 liradan 4,5 liraya yükselirken 1,75 olan öğrenci biniş ücreti 2,50 lira oldu.

Ankara'da toplu taşıma ücretlerinde yapılan fiyat artışı ile ANKARAY, Metro, EGO otobüsleri, validatör olan özel halk otobüsleri (ÖHO) ve özel toplu taşıma araçlarında (ÖTA) tam biniş 4,5 lira, öğrenci biniş ücreti 2,5 lira oldu. Öğrencilerin 200 biniş karşılığında 60 liraya satın aldığı abonman uygulaması, 225 biniş için 75 lira olarak transfer ücreti bu tutarların yarısı olarak belirlendi.

 

Yeni tarife, ANKARAY, Metro, EGO otobüsleri ile validatör olan ÖHO ve ÖTA'da 5 Ocak 2022'den itibaren uygulanmaya başlanacak.

Yaşanan son zamlarla birlikte en son Ankara'da toplu taşımaya gelen yüklü miktardaki zamma Ankaralılar tepki gösterdi.

Her şeye zam geldiğini söyleyen Buğra Erdem, "Akaryakıt 11-12 lira olmuş. Bir tek o değil her şey pahalı olmuş. Artık ipin ucu koptu, zor yetişiriz bunlara." dedi.

Buğra Erdem

Ankara Şehir Hastanesinde çalıştığını ifade eden Semra Güleç, "Zamları fazla buluyorum. Şu an benim aldığım maaş erimiş durumda. Hiçbir şeye de yetmiyor. En azından benim maaşım var. Maaşı olmayan insanlar çok daha vahim durumda ama dediğim gibi benim de alım gücüm düşmüş durumda. Bu yüzden tabi fazla buluyorum."

Ömer Aran Musaoğlu

Üniversiteye hazırlandığını aynı zamanda amcalarının yanında çalıştığını aktaran Ömer Aran Musaoğlu, "Gündemi zaten biliyorsunuz ailelerin durumu pek iyi değil açıkçası. Asgari ücret ile de geçinemiyorlar. Çocuklarına dahi bir çorap alamıyorlar ki insanlar bu parayı nasıl versin?" şeklinde konuştu.   

Hayriye Hanım

Vatandaşlardan Hayriye Hanım, özel sektörde çalıştığını ve geçim olarak çok zorlandığını ifade etti.

Ankara'ya çalışmaya geldiğini belirten vatandaşlardan Sadullah Hakkari, "Zamlar da başını aldı gitti. Fakir fukara öldü artık. Ben sadece bunu söyleyebilirim. Elbette geçim zor oldu. Buraya gelmişim iş için ama ne iş var ne başka bir şey." ifadelerini kullandı.  

Sadullah Hakkari

Yapılan zammın yakıta endeksli olduğunu dile getiren Şamil Ünal, "Mazota büyük bir zam geldi, gelmesi normal bence. Zaten salgından bu yana taşımacılıkta bütün sektörde olduğu gibi düşüş var. Gerçekten marketlerde fiyatlar çok zamlı. Halkın geçimi, aldığı maaş göz önünde bulundurulduğunda rahat değil. Zamlar çok fazla." dedi.   

Kaan Meslek 

Yapılan tüm zamlara tepki gösteren Kaan Meslek, "Her şeye zam geliyor. Hiçbir şeye gücümüz yetmiyor. Bu son zamanlarda yüzde 20-30 zam gelse neyse diyeceğiz ama yüzde 100'ün üzerinde zamlar geliyor. Hiçbir şeye yetişemiyoruz. Öğrenci akbili ucuz diyorduk artık olmuyor. Abonmana da paramız yetişmiyor. Öğrenci adamız, üstümüze üstümüze geliyorlar. Ayrıca benzine de indirim beklerken ona da zam geldi. Öğrenci akbiline de ucuz derken ona da zam geldi." şeklinde tepki gösterdi.     

Zamların öğrencileri zor durumda bırakacağını söyleyen Serhat Eren, "Gereğinden fazla zamlar geliyor. Öğrenci adamın cebine girdiği para belli. Toplu taşımaya yüksek miktarda para gidiyor cebimizden." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız