• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Devletinden vatandaşa yeni yıl sürprizi! Zam, zam zam!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber-Yorum

Dün gece 2021’in son gecesiydi. Türkiye’de vatandaşlar yeni yıla devletin sürpriz zamları ile merhaba dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve ekonomi yönetiminin ‘indirim’ çağrılarına rağmen enerjiye zam yapıldı. Halkın indirim beklentisi ise havada kaldı.

20 Aralık’ta kabine toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni ekonomi modelini açıkladı. O ana kadar yükselen döviz bir anda aşağı indi. Daha sonra ise döviz kurlarında dalgalanmalar oldu.

Esnaftan ve zincir marketlere ‘indirim’ bekleyen devlet, denetimleri sıkılaştırırken aynı ‘babayiğitliği’ göstermedi ve akaryakıttaki ÖTV’yi geri getirdi. Bundan sonra yapılacak indirimlerin önce ÖTV’ye yansıtılması kararı alındı. Birkaç gün sonra ise akaryakıta büyük zamlar yapıldı ve benzinin litre fiyatı 12 lirayı buldu.

Akaryakıt zamları sürerken başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümet yetkililerinin ‘indirim’ çağrıları ise devam etti. Dün gece ise akaryakıt, doğalgaz, elektrik, köprü ve otoyollara büyük zamlar yapıldı. Devlet adeta vatandaşlarına yeni yıl hediyesi verdi.

Dün gece yapılan zamlar ise şöyle:

Elektrik tarifelerinde mesken, sanayi ve ticarethane abone grupları için vergi ve fonlar dahil ortalama yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 25 oranında zam yapıldı. Elektrik üretim santrallerinin kullandığı doğalgazın satış fiyatı yüzde 15, sanayi kullanılan doğalgazın fiyatı ise yüzde 50 arttı.

15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde uygulanan tek yönlü ücretlendirme, 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren köprü geçiş ücretleri iki eşit parçaya bölünerek iki yönlü olarak değiştirildi. Boğaz Köprülerinde tek yön otomobil geçiş ücreti 8,25 TL olarak belirlendi.

Avrasya Tüneli’nde ise otomobil geçiş ücreti 05:00 24:00 saatleri arasında tek yönde 53 TL, 00:00 – 05:00 saatleri arasında yüzde 50 indirimli olarak 26,50 TL olarak belirlendi.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), ise motorine 1.29 lira, benzine 61 kuruş ve LPG'ye de 78 kuruş zam yapıldığını açıkladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir