• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Sakarya'da  "İş Sağlığı ve Güvenliği" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SAKARYA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürlüğü, 6331 sayılı Kanunun tanıtımı amacıyla Sakarya'da Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası eğitim salonlarında eş zamanlı seminerler gerçekleştirdi.


Toplantıya, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Dr. Rana Güven, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, SMMMO Başkanı Selattin Çakırsoy, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile özel sektör işyerlerinin temsilcileri ve iş sağlığı güvenliği (İSG) uzmanları katıldı.


Toplantının açılışında konuşma yapan İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya, bir iş kazası meydana geldiğinde kaybedenin sadece kazaya maruz kalan işçi olmadığını; işverenlerin de maddi veya manevi tazminatlara maruz kaldığını belirtti. Kaya, "Ayrıca SGK sisteminden yapılan iş göremezlik veya maluliyet nedeniyle devletimiz de bu acı faturayı göğüslemek zorunda bırakılıyor" diye konuştu.


İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı Dr. Rana Güven ise, söz konusu kanun ile çalışan sayısında bir sınırlama olmaksızın tüm işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasının zorunlu olduğunu, kamu işyerlerinde de risk değerlendirmesi yapılması ve bununla bağlantılı olarak önleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekliliğini ifade etti.
Sunumların sonunda, katılımcıların merak ettiği konularda sorduğu sorulara ayrıntılı cevaplar verildi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir