• DOLAR 32.381
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2410.915
  • ...
Tedavisi tamamlanan atmaca doğaya salıverildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şirvan ilçesi Özpınar köyünde bir vatandaş, kanadından yaralı halde bulduğu atmaca cinsi kuşu, Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim etti.

 

Yaralı kuşu tedavi etmek üzere koruma altına alan ekipler, kanadından yaralanan atmacayı Siirt Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürdü. Burada tedavisi tamamlanan ve tekrar uçabilir hale gelen atmaca, ekipler tarafından özgürlüğüne bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Merkez Şefi Orman Mühendisi Gökhan Şeker, atmacanın tedavisinin ardından doğal yaşam ortamına saldıklarını söyledi.

"Yaban hayatını yerinde destekleyelim"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Merkez Şefi Orman Mühendisi Gökhan Şeker

Vatandaşlar tarafından yaralı bulunan atmacayı personellerle beraber almaya gittiklerini belirten Şeker, "Tedavisi için Siirt Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde ilk tedavisi tamamlanan hayvanımızı tekrardan alıcı ortama bırakmak için yine aynı şekilde Özpınar köyüne geldik. Atmaca kuşumuzu özgürlüğüne bugün kavuşturduk. Yaban hayatını yerinde destekleyelim. Yaralanan yaban hayvanı gördüğümüzde Siirt Şube Müdürlüğüne telefon üzerinden ulaşarak yaban hayvanlarımızı koruyalım ve onları yerlerinde rahat bırakalım." dedi. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir