• DOLAR 32.322
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2412.498
  • ...
Filistinli esir Ebu Hevvaş'ın hayati tehlikesi sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, 136 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir Hişam Ebu Hevvaş’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Bakanlıktan bir heyetin esir Ebu Hevvaş’ı yattığı Assaf Harofeh Hastanesi’nde ziyaret ederek muayene ettiği bildirildi.

Açıklamada, muayene sonucu Ebu Hevvaş’ın bulanık görmeye başladığı ve konuşamadığı, kaslarında erime meydana geldiği ve hareket edemediği, çevresinde olanları algılama gücünün azaldığının anlaşıldığı belirtildi.

Ebu Hevvaş’ı hastanede ziyaret eden heyet, Filistinli esire yapılan son tıbbi tetkikleri görmek istediklerini ve 16 Aralık’ta yapılan tetkiklere göre vücudunda potasyum klorürün azaldığını ve karaciğer enzimlerinin yükseldiğini gördüklerini, o tarihten sonra da Ebu Hevvaş’a başka herhangi bir tetkik yapılmadığını belirtti.

Açıklamada Hevvaş’ın, bu nedenlerle her an hayatını kaybedebileceğine işaret edildi.

Ebu Hevvaş idari tutukluğu son bulana kadar grevini sürdürecek

El-Halil’in güneyindeki Dura beldesi sakinlerinden 40 yaşındaki Hişam Ebu Hevvaş, idari hapis cezasını protesto için başladığı açlık grevi eylemini sürdürüyor.

 İşgal yönetimi, sağlık durumunun kötüye gitmesi ve Assaf Harofeh Hastanesi’ne kaldırılması üzerine Pazar günü Ebu Hevvaş’ın idari hapis cezasını dondurdu ancak Filistinli esir serbest bırakılmayı talep ederek açlık grevine son vermeyi reddetti.

Ebu Hevvaş, eski esirlerden olup çeşitli aralıklarla toplamda yaklaşık 8 yıl işgal zindanlarında tutulmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir