• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Midyat`ta `Fıkıh` sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat-Der Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik `İbadetler Fıkhı` konulu sınav yaptı.

 

Midyat Eğitim ve Yardımlaşma Derneği bir ay önceden öğrencilere Yazar Abdurrahman Ensari`nin `İbadetler Fıkhı` ile ilgili kitabını sınava girecek öğrencilere ücretsiz olarak dağıttı.

 

Bir ay boyunca kitabı okuyan öğrenciler öğrendikleri bilgilerden sınava girdi. Sınava ilgi beklenilenden fazla oldu. Yaklaşık bin öğrenci sınava girmek için başvurdu.

 

Sınavdan sonra dereceye giren öğrencilere Aziz Önen Lisesinde düzenlenen törenle dizüstü bilgisayar, IPAD ve fotoğraf makinesi gibi değişik hediyeler verildi.

 

Sınavda başarılı olan lise öğrencisi Hüseyin Akkurt ve ortaokul öğrencisi Esra Gizem Güneş dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi. IPAD ödülü de lise öğrencisi Fadime Turgut ve ortaokul öğrencisi Zeynep Ok`a verildi. Sınavda üçüncü olan ve fotoğraf makinesi ödülü kazan lise öğrencisi Leyla Yıldız ve ortaokul öğrencisi Harun Yağmalan oldu.

 

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Midyat Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İdris İraz, "Bu yarışmalardaki amacımız gençlerimizin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin ibadetlerle ilgili temel bilgilerini arttırmak, din ve insan sevgisiyle yoğrulmuş, ahlaklı, dürüst, milletine faydalı, ufku geniş, hayırlı bir nesil yetiştirmektir" diye konuştu.(M. Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir