• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Muş`un Çengilli(Dér) Köyü`nde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.


Etkinlik, Muharrem Arslan`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.


Açılış konuşması Molla Ali Arlanın, ``Biz bugün buraya Resulullah`a beyatımızı yenilemeye, O`na olan bağlılığımızı ispatlamaya ve O`na salat ve selamlar yollamaya geldik. Biz her şeyimizi Resulullah`a feda etmeye hazırız. Şuan üzerinde bu programı yaptığımız bu serhat dağları Resulullah`a ve O`nun davasına olan sadakatimize şahitlik etmiştir ve etmektedir. Yine bu serhat dağlarında çocuk, ihtiyar, genç, kadın ve erkek herkesin burada toplanması yine Resulullah`a olan sevgi ve sadakatimizi ispatlamaktadır. Zalimlerin hoşuna gitmese de biz buyuz ve bu yoldan asla vazgeçmeyeceğiz`` dedi.


Etkinlik, mevlit, şiir ve Grup Vahdet`in okuduğu ilahi ve ezgilerle devam etti. İlkokul birinci sınıf öğrencisi Büşra Ural`ın okuduğu "40 Yaşındasın" şiiri katılımcılara duygulu anlar yaşattı.


Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan Molla Ali İhsan Güven, ``Peygamberler Allah`ın dinini insanlara anlattıkları vakit karşılarında tağut ve zalimleri görmüşlerdir. Bu zalim ve tağutlar Allah`ın elçilerine birçok eziyetler vermelerine rağmen, Allah`ın elçileri davalarından asla taviz vermemişlerdir. Şunu iyi bilelim ki, rehberimiz Hz. Muhammed olduktan İslam`ı yaşamak zor bir iş değil, iman da ağır bir yük değildir`` şeklinde konuştu.


Konuşmadan sonra tekrar sahneye çıkan Grup Vahdet okuduğu ilahi ve ezgilerle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.


Etkinlik, Molla Abdüsselam yaptığı kısa bir konuşmanı ardından köy imamı Molla Hasan Omur yaptığı dua ile sona erdi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir