• DOLAR 34.304
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2930.128
  • ...
Sarıbuğdaylılar Köylerine Hizmet İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Silvan`a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıbuğday köyünde bir çok sorunla boğuşan köylüler yetkilerden yardım istedi.
120 haneli köylerinde elektriğin yetersiz olduğunu dile getiren köylüler, 8 yıl eğitim verecek bir okulun yapılmasını istediler.
 
Köylerinde 1996 yılında yapılan göletin onarılmasını isteyen vatandaşlar göletin patlaması durumunda büyük tehlikenin yaşanabileceğini söylediler.
 
Köylerindeki sorunları anlatan Mehmet Karadaş, "Bu göletimiz 1996 yılında yapıldı. Köyümüzün geçimi hayvancılık üzerinedir. Göletimizin bakımdan geçirilmesi gerekir. Göletimizin bir kısmı geçen sene yıkıldı. Köylüler geçen yıl tamirini yaptılar. Ancak yaptığımız tamir yeterli değil. Gölet her an patlayabilir. Bu durumda büyük tehlike meydana gelir. Göletimizin bakımdan geçirilmesini istiyoruz." dedi.
 
Köy sakinlerinden Mehmet Can ise, 2007 yılında yaşanan kuraklığı gölet sayesinde atlattıklarını, başka köylerde ise çok sayıda kişinin hayvanlarını satmak zorunda kaldığını söyledi.
 
Köylerinde mera olmadığını ifade eden Can, devletin köyleri için mera tahsis etmesini istedi. Hayvanlarını evlerinde beslediklerini ifade eden Can, bunun maliyetinin kendilerine çok fazla olduğunu ortak bir mera olduğu takdirde sıkıntılarının hafifleyeceğini söyledi.
 
Köylerine gelen elektrik akımının eksik olduğunu ifade eden Can, "Köyümüz 120 hanedir. Okulumuz yetersizdir. Buraya sekiz yıl eğitim verecek bir okulun yapılması şarttır. Böyle bir okulu yapacaklarını söylüyorlar. Bunun erkene alınmasını istiyoruz." Şeklinde konuştu. (Yusuf Batı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir