• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kutlu Doğum etkinliği ardında bir hoş seda bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yurdun dört bir yanında geniş katılımlı düzenlediği kutlu doğum etkinlikleri ardından güzel sahneler bırakmaya devam ediyor. Platformun Bingöl İl Koordinatörlüğünün on binlerin katılımıyla Bingöl Şehir Stadyumu`nda düzenlediği etkinlik hafızalarda unutulmayacak kareler bıraktı. İşte gün be gün Bingöl kutlu doğum etkinliği:


Bingöl Efendisini (s.a.v) anmaya hazırlanıyor
Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından Şehir Stadyumu`nda düzenlediği kutlu doğum etkinlik çalışmaları tüm hızıyla devam etti. Etkinliğe davet kapsamında dükkân ve caddelere binlerce afiş ve bez pankartlar asıldı. 10 binin üzerinde Zazaca, Kürtçe, Türkçe ve Arapça ilahilerin yer aldığı CD`ler dağıtıldı. 20 bin adet el ilanı ve bine yakın afiş şehrin çeşitli sokak, cadde ve dükkânlara asıldı.

Ayrıca yerel gazetelere ilan, radyo ve televizyonlara duyurular verilirken, Bingöl`deki mevcut sivil toplum kuruluşları ve bölgenin kanaat önderleri ziyaret edilip mevlide davet edildi.


Muhammed-i ses Bingöl`ü sardı
Kutlu doğum etkinliği için kentin en işlek caddesine kurulan kutlu doğum standında vatandaşlara gülsuyu eşliğinde Kutlu Doğuma davet broşürü ve CD`leri dağıtıldı. Ayrıca hazırlanan anons araçları gün boyu kentte tur atarak halkı davet etti.


Üniversiteli öğrencilerden Kutlu Doğuma destek
Yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken kutlu doğum çalışmalarına bir destek de Bingöl Üniversitesinde okuyan Peygamber Sevdalısı gençlerden geldi. Bingöl Üniversitesinde okuyan öğrenciler, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliği için üniversite önünde stant açtı.


Taksiciler de destek verdi
Bingöl`de taksi ve öğrenci servis şoförleri, yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliği için ücretsiz seferler düzenledi.


Kutlu Doğuma özel indirimler yapıldı
Bingöl`de Muhammed-i bahar kutlu doğum ayı münasebetiyle kendini hissettirmeye başladı. Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından kentin çeşitli yerlerinde yapılan çalışmalar şehir merkezine manevi bir hava katarken, kitap evleri de Kutlu Doğuma özel indirimler uyguladı. Ayrıca bir çayevi de Kutlu Doğum için bir gün ücretsiz çay dağıttı.


Bunun adı Peygamber Sevdası
Peygamber Sevdalıları Bingöl İl Koordinatörlüğü tarafından Bingöl Şehir Stadyumu`nda düzenlenen "Kurtuluş ve Özgürlük Önderi Hz. Muhammed(s.a.v)" isimil etkinliğe Bingöl halkı büyük bir ilgi gösterdi. Etkinliğe Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ve bölge âlimlerinden Molla Celal Bozdaş konuşmacı olarak katıldı.
Kur`an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif`in okunmasıyla başlayan etkinlik, sanatçıların seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.


"Bingöl Peygamber Sevdasıyla kendini ispat etmiştir"
Etkinlikte bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Türkiye`nin her yerinde düzenlenen etkinliklerde Bingöllülerin öncülük ettiğini ifade ederek, "Bingöl`deki Peygamber sevgisini sadece burada değil, gittiğim her yerde gördüm. Başka illerde düzenlenen etkinliklerde de Bingöllüler hep öncülük yaptı. Bundan siz Bingöllüler şeref duymalısınız. Bingöl Peygamber sevdasıyla kendini ispat etmiştir" dedi.
Peygamber sevgisinin bir moda olmadığına vurgu yapan Göktaş, "Bu sevdayı tarih ispat etmiştir. Bingöllülerin bu sevda dalgası derinlerden gelmektedir. Vallahi Diyarbakır`ın değişmesinde Bingöllülerin muazzam katkısı vardır. Diyarbakır`daki o mahşeri kalabalığın üstünde Bingöllülerin mührü vardı" şeklinde konuştu.


"Peygamber karanlığı aydınlığa çevirdi"
Göktaş`ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan bölge âlimlerinden Molla Celal Bozdaş ise, Hz. Peygamber`in gelişi ile karanlığı aydınlığa çevirdiğini vurgulayarak, Peygamber`in tarihi değiştirdiğini ifade etti.


Bozdaş, "Peygamberimiz kadınları öyle bir yere getirdi ki,`Cennet annelerin ayağının altındadır` dedi. Kadınlarımız Peygamber`e olan sevdalarını işte bu alanda göstermişlerdir. Kadınlarımız ve erkeklerimiz Peygamber`in hayatını öğrenmeleri ve hayatlarına örnek yapmalıdırlar. Biz sadece Hz. Peygamberi kendimize örnek almalıyız. Allah bize sadece O`nu örnek almamızı söylüyor. Bizler O`nun sünnetini yeryüzüne yaymalıyız. Bizler O`nun sevgisini hayatımıza geçirirsek, devrisaadet tekrar yeryüzüne gelecektir. Resulullah (s.a.v) belki bu zamanı müjdelemiştir" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından program Bir Musibet Bin Nasihat Tiyatro Grubu`nun, Peygamber zamanında sahabelerin yaşadığı sıkıntıları anlattığı tiyatro gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterisi duygulu anların yaşanmasına neden olurken program okunan dua ile sona erdi.


İki buçuk milyar salavat çekildi
"Milyar Salavat Kampanyası" çerçevesinde Bingöl`de 2 milyar 649 milyon 315 bin salâvat çekildi. Ayrıca birçok hatim, Yasin, kısa sureler, Kelime-i Tevhit çekilerek teslim edildi.


Bingöl Peygamber Sevdalılarından teşekkür mesajı
Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğü, Pazar günü yapılan ve on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Kutlu Doğum etkinliğine katkıda bulunanlara ve katılanlara teşekkür etti.


Teşekkür yemeği
Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğünün Pazar Şehir Stadyumu`nda düzenlediği görkemli Kutlu Doğum etkinliğinde görevli olan Peygamber âşıklarına platform tarafından teşekkür yemeği verildi. (Emrullah Araz - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir