• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Dershaneye gidemeyen öğrencilerin yeni umudu: Sürekli Eğitim Merkezleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Doğu Anadolu Bölgesi sahip olduğu genç nüfusuyla ülke sıralamasında en ön sıralarda yer alırken imkanların kısıtlı olması birçok gencin hayallerini gerçekleştirmesine engel oluyor.

Yeteri kadar istihdam alanı olmayan bölgede gençlerin birçoğu inşaatlarda çalışarak geçimlerini ve geleceklerini inşa etmeye çalışıyor.

 

Bunun yanında okula devam eden ve üniversite hayali kuran gençler de hayallerini gerçekleştirmek için belediyeler tarafından kurulan Sürekli Eğitim Merkezlerinde üniversiteye hazırlanıyor.

Van İpekyolu Belediyesi tarafından kurulan İpekyolu Sürekli Eğitim Merkezinde sınava hazırlanan öğrenciler her sene tıp, hukuk ve diğer bölümlere yerleşerek hayallerine kavuşuyorlar.

İpekyolu Sürekli Eğitim Merkezi hakkında İLKHA muharibine açıklama yapan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, İpekyolu Belediyesi olarak Sürekli Eğitim Merkezlerinde öğrencilere ücretsiz eğitim imkânı sağladıklarını belirtti.

Aydın, "İpekyolu Belediyesi olarak eğitim materyalleri, ücretsiz eğitim, etüt imkanları, birçok sosyal aktiviteyi barındıran imkanlarla öğrencilerimize destek oluyoruz." dedi.

"Dershaneye gitme imkânı olmayan öğrencilerimizi sınava hazırlıyoruz"

İpekyolu Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Gökhan Arslan ise, İpekyolu Belediyesi tarafından açılan Sürekli Eğitim Merkezlerinde öğrencileri üniversite hazırlık sınavına hazırladıklarını belirtti.

Arslan, "Erçek ve İpekyolu'nda eğitim merkezlerimiz var. Bunun dışında da toplum merkezlerimizde de YKS hazırlık kurslarımız var." dedi.

İpekyolu Sürekli Eğitim Merkezi olarak bu sene 700 öğrenciye hizmet verdiklerini ifade eden Arslan, "Bu öğrencilerin çoğu dershaneye gitme imkânı bulamayan öğrencilerden oluşuyor. Bizler burada öğrencilere profesyonel dershane hizmetlerinden hiçbir şekilde geri kalmadan en güzel imkanlarla destek sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Salgına rağmen öğrencilerimizin yüzde 82'si üniversite sınavını kazandı" 

Eğitim merkezinde görevli olan öğretmen ve idareciler olarak öğrencilere en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını dile getiren Arslan, şunları söyledi:

İpekyolu Belediyesi de bize kaynak kitap ve fiziki anlamda her türlü imkânı sağlıyor. Bunun neticesini de çok güzel şekilde alıyoruz. Son 3 yılda eğitim merkezlerimizde 30'a yakın tıp öğrencisi çıktı. Bunun dışında da diğer bölümlere yerleşen öğrencilerimiz oldu. Geçen sene salgına rağmen 330 öğrencimizin yaklaşık yüzde 82'si üniversitelere yerleşti. Bunların içinde 2 tanesi tıp olmak üzere hukuk, öğretmenlik ve fen-edebiyat bölümlerine birçok öğrencimiz yerleşti. Bunun dışında polislik ve yetenek sınavlarına hazırlanan öğrenciler de hayallerine ulaşma imkanına ulaştılar. Bu başarıları görmek bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır.

"İyilik zinciri oluşturmalıyız"

Arslan, "Biz iyilik zinciri oluşturmak zorundayız. Burada kazanmasına vesile olduğumuz bir kardeşimizin ileriki süreçlerde bir yerlere geldiğinde aynı iyilik zincirini sürdürmesini bekliyoruz. Öğrencilerimize bu bilinci de vermeye çalışıyoruz. Burası ücretsiz hizmet veriyor ve bir şekilde öğrencilere destek sağlıyor fakat onların da hayatlarının geri kalan zamanlarında imkânı olmayan gençlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Çünkü ancak bu şekilde yaptığımız işe anlam yükleyebiliriz." şeklinde konuştu.

İpekyolu Sürekli Eğitim Merkezinde eğitim alan ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler de dershaneden farksız bir ortamda sınava hazırlandıklarını belirterek katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Daha fazla eğitim merkezinin açılmasını isteyen öğrenciler, bu sayede daha fazla öğrenciye ulaşma imkânı sağlayacağını dile getirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir