• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
​HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, elektrik akımına kapılan Furkan’ı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana’nın Seyhan ilçesinde yüksek gerilim hattına kapılması sonucunda kolları ve ayağı kesilen Furkan Dal’ı evinde ziyaret eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, aynı durumun başkalarınca yaşanmaması için yetkililere tedbir alınması çağrısında bulundu.

Evinin çatısında 10 ay önce uçurtma uçuran Furkan Dal, uçurtmasının yüksek gerilim hattına takılması sonucu meydana gelen olayda iki kolunu ve ayağını kaybetti.

Adana’da temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Furkan Dal’ı evinde ziyaret etti.

“Maliyetten kaçtıkları için kardeşim bu hale geldi”

Yapıcıoğlu’nun Furkan’ı ziyaret etmesini memnuniyetle karşılayan ağabeyi İrfan Dal, “Yüksek gerilim hattının yerden yüksekliği ortalama 7 metredir. Bizim oturduğumuz ev 3 katlı müstakil evdir ve yüksek gerilim hattı ile aynı yüksekliktedir. Evin 3’üncü katına çıktığın zaman elin rahatlıkla tellere ulaşıyor. Şu anda herhangi bir çocuk ellini uzattığı zaman o tellere rahatlıkla ulaşabilir. Bu da çok tehlikeli bir durumdur. Sokağımızda geçen yüksek gerilim hattı, normal şartlarda yerin altından geçmesi gerekiyor. Ama maliyetten kaçtıkları için elektrik tellerini yere döşememişler.” dedi.

“Furkan’ın proteze ihtiyacı var, bakanlıktan bu konuda yardım bekliyoruz”

Olay esnasında başka bir yakınını yüksek elektrik akımından kurtardığını anlatan Dal, şu ifadeleri kullandı:

“Kardeşim damda uçurtma uçurtuyor ve uçurtması tellere takılıyor. Evin çatısında da alüminyumdan oluşan ve üzeri naylonla kaplı olan köşebent vardır. O da bunu alıyor uçurtmasına uzatınca bu köşebent daha kablolara temas etmeden elektrik kardeşimi çekiyor. Kardeşimin yanında kuzenimde vardır ve elektrik akımına kapıldığı gibi kuzenim kardeşime tekme vurduğu gibi onu yüksek elektrik akımından kurtarıyor.”

Furkan’ın zaruri ihtiyaçlarını giderebilmesi için kendi imkanlarıyla protez taktırdıklarını fakat bu protezlerin yetersiz olduğunu dile getiren Dal, “Kardeşimin lavaboya gidebilmesi için ayak protezi taktırdık. Bununda fazla bir işlevi yoktur. Biz bakanlığa başvurduk ve bize dediler Sağlık Bakanlığı veya herhangi bir bakanlık protezleri karşılamıyor. Bende onlara ne yapmam gerektiğini sorunca bana 'git halkın sana yardım etsin' dediler. Bende bu ülkenin bir vatandaşıyım başımdan böyle bir olay geçmiş ve benim protezlere ihtiyacım var. Sizin devlet olarak, bakanlık olarak bana yardım etmeniz ve protez temin etmeniz gerekir.” dedi.

“Yetkililer protezler için 1 milyon TL’nin ancak 4 bin 500 TL’sini karşılayacaklarını söylüyorlar”

Son olarak yetkililerin kendilerine yardım etmediğini dile getiren İrfan Dal, “Ben kardeşim için protez araştırması yaptım ve yaklaşık 1 milyon TL civarında tutuyordu. Bakanlık bunun en azından yarısını da karşılasa bizim için yeterlidir. Biz bu teklifi onlara yapınca bize dediler her bir kolu için bin TL ayağı için de 2 bin 500 TL toplamda 4 bin 500 TL ödeyebileceklerini söylediler. Biz 1 Milyon TL ödeyeceğiz ve bununda faturasını Ankara’ya göndereceğiz, onlarda 4 Bin 500 TL’sini karşılayacaklar. 1 milyon TL’yi veren 4 Bin 500 TL’yi de verir.” ifadelerine yer verdi. 





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir