• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başıboş köpekler vatandaşı tedirgin ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de de son zamanlarda kontrolden çıkan sokak köpekleri, özelikle sosyal medyada ciddi gündem oluyor. Saldırgan cinsi köpeklerin saldırısına maruz kalan son kurban ise Gaziantep'te ikamet eden 5 yaşındaki kız çocuğu Asiye oldu. Asiye, pitbull cinsi köpeklerin saldırısına maruz kaldığı için yüzü parçalandı. Dünya genelinde her yıl yaklaşık 35 bin insan köpeklerin saldırısı sonucu hayatını kaybediyor, binlerce insan yaralanıyor ve ağır travmalar geçiyor.

 

İstanbul'un Kartal ilçesi Gümüşpınar Mahallesi'ndeki bir parkı mesken edinen köpekler mahalle sakinlerini tedirgin ediyor. Sürü halinde gezen başıboş köpekler, özellikle okula giden çocuklarda ve erken saatlerde işe giden insanlarda tedirginliğe neden olurken İLKHA mikrofonlarına konuşan mahalle sakinleri, giderek sayıları artan başıboş köpeklere bir çözüm bulunmasını istiyor.

"Komşum kaç defa belediyeye telefon etti, biz bir şey yapamayız diyorlar"

 

Kendisinin de daha önce köpek beslediğini daha sonra besleyemeyince sokağa atmayarak yetkililere teslim ettiğini belirten Fazilet Demirbaş, "Bu parkta bir kadın var, burada köpekleri topluyor yollara et döküyor. Bir gün çarşıya çıkmak için bahçe kapımı açtım, köpek önüme çıktı, taş attım, kovaladım. Köşeye geldim tekrar saldırdılar. Sonra gittim alışverişimi yaptım geldim, bir daha komşumla bana saldırdılar. Bu böyle olmuyor. Burada birbirleriyle kavga ediyorlar, birbirlerini ısırıyorlar. Veterineri çağırdık, geldiler götürdüler tedavi ettiler tekrar getirdiler. Oğlum sabah erken işe gidiyor, gece işten geliyor şuradan geçemiyor. Duvardan atlayıp çocukların üzerlerine gidiyorlar. Komşum kaç defa belediyeye telefon etti, biz bir şey yapamayız diyorlar. Tamam seviyoruz, onlarda bir can ben iki sene çatıda yavru köpek besledim. Hastalandılar onları kaloriferin üzerinde ısıttım ama köpekler bu kadar başıboş olmasın." dedi.

"Bu kadar olmaz, bu hayvanlara sahip çıksınlar"

Parktaki köpeklerin çevredeki bazı vatandaşlar tarafından bilinçsizce beslendiğine dikkat çeken Demirbaş, "Evde yemekleri artıyor, geliyor parka koyuyorlar. Parkta çoluk çocuk vakit geçiriyoruz, eğlenmek için geliyoruz. Biz buraya köpeklerle uğraşmak için mi geliyoruz? Can yakıyorlar, bunlardan kurtarın. Bunlar bu toplulukta olmuyor. Birisi gelse saldırıyorlar. Çocuklar parkta oynuyor, çocukların elinin ayağının altındalar. Bu kadar olmaz, bu hayvanlara sahip çıksınlar. Kıyamıyoruz acıyoruz ama bu kadarda olmasın. Onlarda bir can ama belediye onlara sahip çıksın." şeklinde konuştu.

 

Köpeklerin uygun hayvan barınaklarına alınması gerektiğini belirten Tahsin Gömeç, " Genç çocuklar saldırtmaya alıştırıyorlar. Bazı köpekler çocuklara saldırıyorlar. Bir marketin orada kadın çocuğuyla gidiyordu, düştü ben gözümle gördüm. Hemen koştuk, hayvanlara müdahale ettik. Onlara bir barınak yapmalı ki hayvanlar orada dursun." diye konuştu.

"Millet çocuğunu ne taraftan okula götüreceğini bilemiyor"

Köpekler konusunda mağdur olduklarını belirten Sevim isimli bir vatandaş ise, "Çocuklar mağdur, burası okul yolu millet çocuğunu ne taraftan okula götüreceğini bilemiyor. Bu konuda belediyenin biraz daha duyarlı olarak ilgilenmesini istiyoruz. Çocuklarımız okula gidip geliyor çok zorluk yaşıyoruz. Etraftan duyuyoruz, bu parkta da bir saldırı olmuş." ifadelerini kullandı.

Köpeklerin söz konusu parkta vatandaşlara saldırması cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir