• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Sabrımızı zorlasanız yine karşınızda sabır!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, Hür Dava Partisi Ceylanpınar ilçe Teşkilatına yapılan saldırıyı kınayan bir basın bildirisi yayımladı.

Daha önce de bu camianın derneklerine 100`ün üzerinde saldırının yapıldığı hatırlatılan bildiride, "Yüksekova`da dernek yöneticisi Ubeydullah Durna polis kameralarının önünde şehit edilmişti. Tüm bu olanlar karşısında olayların failleri bulun(a)mamış ve ortaya çıkarıl(a)mamıştır. Hatta birçok yerde saldırıyı gerçekleştirenler saldırıya uğrayan dernek üyelerince yakalanıp polise teslim edildiği halde bu saldırılar deşifre edilip kamuoyu ile paylaşılmayıp ve her defasında yakalanan saldırganlar serbest bırakılmıştır. Bu kadar saldırının faillerinin şimdiye kadar ortaya çıkarılmaması şehirlerin her tarafının kameralarla donatıldığı bir dönemde bizce manidardır" denildi.

Karanlık mihraklarca yapılan saldırılara göz yumuluyor
Toplumun huzuru ve refahı için hayırlı hizmetlerde bulunan HÜDA- PAR ve bazı STK yetkililerinin yaptığı her iş, attığı her adım Şanlıurfa polisi tarafından takip edildiğine dikkat çekilen açıklamada, polisin Ceylanpınar`daki gibi karanlık mihraklarca yapılan saldırı ve eylemler karşısında nedense aynı gayreti göstermeyip adeta tüm olanlara göz yumduklarına işaret edildi.

Ceylanpınar`daki menfur saldırıyı kınamak amacıyla HÜDA-PAR yöneticileri tarafından yapılan basın açıklaması esnasında tüm katılımcıların polis tarafından kameralarla taciz edilircesine zoomlanmasına bir anlam veremedikleri belirtilen bildiride, "Basın açıklamasına katılanların sanki saldırganmış gibi muamele görmesi karşısında `Bir ülkede taşlar bağlanıp köpekler salıveriliyor ise vay o ülkenin haline darbı meselini de akıllara getirdiğini` belirtmek isteriz. Tüm bu olanlar karşısında duyarlı Müslüman kardeşlerimize bundan önce olduğu gibi şimdi de sabırlı olmayı tavsiye ediyor ve Sabrımızı zorlasanız yine karşınızda sabır anlayışını şiar edinmelerini istiyoruz" denildi. (Osman Gülebak-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir