• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Namaz ve gençlik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Bilge Eğitim Gençlik Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Bilge Eğitim Der), dernek binasında "Namaz ve Gençlik" adlı bir program düzenledi. Düzenlenen programda "Çağdaş Eğitimin Getirileri ve Götürüleri" adlı bir tiyatro oyunu da sergilendi.
Program saat 13.00`da Hafız Hüseyin Akyürek Hocanın Kur`an`ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Programda konuşan dernek gönüllülerinden Yakup Kazak Mersin`de yaşayan gençlerin günaha girmelerinin kolay olduğunu belirterek Müslüman gençlerin günahlara karşı birbirlerine kalkan olmaları gerektiğini söyledi.
 
Programda konuşan Üsame Ortaç Hoca ise günümüzde gençlerin yaşadığı sorunlara değindi. Namazın ehemmiyetine vurgu yapan Ortaç, "Allah, namaz dışındaki diğer ibadetlerde mazaret kabul etmesine rağmen, namazda hiçbir şekilde mazaret kabul etmemektedir. Allah`ın, mahşerde ilk sorguya çekeceği amel namazdır. Eğer bizler namazlarımızdaki sorguda başarılı olursak diğer sorgularımız da kolay geçer. "Allah insanlara vermiş olduğu 24 saattin sadece bir saatini namaz için istemektedir. İnsanlar bu bir saati de Allah rızası için namaza sarf etmezse nankörlük etmiş olurlar" dedi.
 
Bilge Eğitim Der öğrencileri tarafından düzenlenen, "Çağdaş Eğitimin Getirileri ve Götürüleri" adlı tiyatro katılımcılar tarafından beğeni ile izlenirken programda okunan ilahiler öğrenciler güzel anlar yaşadılar.
Programda Bilge Eğitim Der`in düzenlemiş olduğu futbol turnuvasında şampiyon olan takıma hediyeleri verildi.
(Osman Öksüz - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir