• DOLAR 32.494
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2409.308
  • ...
Altun: Türkiye sadece oyunbozan değil, oyun kuran bir ülke
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca 2020-2021 Dönemi Stratejik Değerlendirme ve 2022-2023 Vizyonu Çalıştayı ile Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı düzenledi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Kapasite Geliştirme ve Perspektif Çalıştayı'nda, "Türkiye İletişim Modeli: İletişimde 2023-2053-2071 Vizyonu" başlıklı sunum yaptı.

Sunumunda Başkanlığın, kamu diplomasisi, CİMER, Stratejik İletişim ve Kriz Yönetimi Basın Yayın alanlarında yaptığı faaliyetler hakkında da bilgi veren İletişim Başkanı Altun, söylem birliğinin sağlanmasının, yeni nesil doğrulama sisteminin ve kriz yönetiminin önemine değindi.

Dünya savaşları sonrası oluşan konjonktür, darbeler ve askeri yönetimler, devlet ve millet arasındaki derin uçurumlar dolayısıyla 1923-2001 Türkiye'sini "İletişimsizlik Devri" olarak tanımlayan İletişim Başkanı Altun, 2002-2018 Türkiye'sini ise "hizmet ve millet odaklı yeni iletişim dilinin inşası" dönemi olarak gördüğünü söyledi.

"Türkiye, bölgesel ve uluslararası alanda etkin şekilde rol oynuyor, düzen kuruyor"

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 2018'de devletin içinde yeni hükûmet sistemine uygun bir şekilde kurumsallaşma çabaları sürerken, diğer taraftan çok etkin bir şekilde Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası alanda rol oynamaya, düzen kurmaya başladığını, oyun bozduğunun görülmeye başlandığını vurguladı.

2019 yılında Kovid-19 pandemisiyle küresel belirsizliğin derinleştiğini, salgın sürecinde haber tüketiminin arttığını anlatan İletişim Başkanı Altun, bu dönemde yaşanan yalan haber ve dezenformasyonlara dikkati çekti.

İletişim Başkanı Altun, salgında birçok sosyal devlet çökerken, istikrarlı yönetimiyle küresel süreçleri etkilemeye başlayan Türkiye'nin küresel kıskaçlara alınmaya çalışıldığını söyledi.

Türkiye'de iletişim alanında büyük dönüşümler yaşandığının altını çizen İletişim Başkanı Altun, enformasyon savaşları, dijital tekelleşme, algı operasyonları, siber güvenlik ve hibrit tehditler gibi birçok başlığın belirgin hâle geldiğini kaydetti.

"Sadece oyun bozan değil, oyun kuran bir ülke"

Türkiye Cumhuriyetinin 2023'de bir asrı geri bırakacağına dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, yeni yüzyılın dünyadaki yıldızının Türkiye olacağına inandığını belirterek, şöyle konuştu:

Bu güçle el ele vereceğiz, gönül gönüle hareket edeceğiz. Kamu diplomasisi, ulusal ve uluslararası ilişkiler, halkla ilişkiler, stratejik iletişim ve kriz yönetimi alanlarında bütün teknolojik imkânları ve araçları kullanacağız. 360 derecelik bir yaklaşımla 'Türkiye' markasını güçlendirmek, dünyada anlatıp etkinleştirmek noktasında gayret sarf edeceğiz. İnşallah el birliğiyle daha ileri gideceğiz, böylelikle ülkemizin bir dünya gücü ve küresel aktör olmasında gayret sarf edeceğiz.

Türkiye 100 yıl iletişim kampanyası için bütün çalışanlardan katma değer üretmesini beklediğini dile getiren İletişim Başkanı Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü şu çok açık ve net, biz şuna inanıyoruz ki eğer büyük bir yürüyüş ki, bu yürüyüş devam ederse yeni dönem Türkiye'nin dönemi olacak. Çünkü Türkiye, gerçekten eskisi gibi değil. Gerçekten büyük ve güçlü bir ülke bugün itibarıyla sadece oyunbozan değil, oyun kuran bir ülke. Sadece bir istikrar adası değil aynı zamanda istikrarlaştırıcı bir güç. Bu istikrarlaştırıcı güç olarak etkilerini pek çok farklı ülkede görüyoruz, birçok uluslararası örgütte bunun etkilerini görüyoruz. Dolayısıyla da bu yeni durumu bütün araçlarımız ve imkânlarımızla ve elbette Türkiye'nin yeni iletişim modeliyle kendi kamuoyumuza ve bütün dünyaya anlatacağız ve bu noktada da en kritik imkâna, Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğine sahibiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir