• DOLAR 32.684
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2444.934
  • ...
Suudi rejimi Sana'ya hava saldırısı başlattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi rejimi haber ajansı SPA'da yapılan açıklamada, Sana'da bir noktadan diğerine silah nakliyatı yapıldığı, söz konusu nakliyatın engellenmesi ve mevcut tehlikeye karşılık hava saldırısı başlatıldığı öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca, söz konusu hava saldırılarında, sivilleri ve sivil nesneleri korumak için önleyici tedbirlerin alındığı iddia edildi.

Koalisyon Sözcüsü Albay Turki el-Maliki ise düzenlediği basın toplantısında Hizbullah'ı Suudi Arabistan'daki sivilleri hedef almakla, buna ek olarak Sana Uluslararası Havaalanı'nı Suudi Arabistan'a saldırmak için kullanmaktan sorumlu tuttu.

Maliki, ellerinde Hizbullah mensuplarının, Ensarullah Hareketi mensuplarına silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) nasıl gönderileceği konusunda eğittiğini gösteren fotoğraf ve videolar olduğunu ileri sürdü.

Yemen'deki askeri operasyonların ülkede güvenlik ve istikrarı yeniden sağlamayı amaçladığını iddia eden Maliki, bu nedenle "Kararlılık Fırtınası" ve "Yeniden Umut" operasyonlarının başlatıldığını ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir