• DOLAR 34.183
  • EURO 37.853
  • ALTIN 2908.62
  • ...
Mersin`de Yangınla Mücadele Toplantısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Yangınla Mücadele İl Koordinasyonu`ndan Mersin Vali Yardımcısı M. Suphi Olcay, Mersin Orman Bölge Müdür Vekili Refik Ulusoy ve diğer yetkililer katıldı.
 
Mersin Orman Bölge Müdür Vekili Refik Ulusoy yaptığı konuşmada, "Orman yangınlarıyla mücadele ederken, yangın önleyici tedbirlerin alınması, etkin mücadele için hazırlık, erken uyarı ve hızlı, etkin müdahale, yanan alanların tekrar ormanlaştırılması ana başlıkları altında orman yangınlarıyla mücadeleyi planlamaktayız. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak 2013 yılı orman yangınları sezonuna tüm hazırlıklarımızı yaparak giriyoruz" dedi.
 
Mersin Vali Yardımcısı M. Suphi Olcay ise konuşmasında, "Yanan ormanlarımızın yerine fazlasını dikiyoruz. Bizler yangınların en büyük nedeni olan ihmal, dikkatsizlik ve bilinç eksikliğini ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Ormanları koruyabilmek adına yapılması gerekenleri sık sık anlatmalıyız ki, ihmalleri ve dikkatsizliği yenelim" diye belirtti.
 
Toplantıda ayrıca şu bilgiler de verildi: "Mersin Orman Bölge Müdürlüğü`nde 2013 yılı yangın sezonu öncesinde Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü`nce, yangınla mücadelede görevli personelin eğitimi yapılmıştır. Teknik elemanların eğitimi, Tarsus, Silifke ve Bozyazı Orman İşletme Müdürlüklerinde 16.04.2013 - 18.04.2013 tarihleri arasında, Yangınla Mücadelede görevli işçilerin eğitimi ise; Gülnar, Anamur ve Mersin Orman İşletme Müdürlüklerinde 09.04.2013- 15.04.2013 tarihleri arasında yapılmıştır."
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir