• DOLAR 32.579
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2507.537
  • ...
ESİRLERE İŞKENCE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi

Filistin Esir Kulübü, işgal rejiminin Nafha Cezaevi'ndeki esirlere günlerdir işkence yaptığını ve bazı esirlerin bilinmeyen yerlere nakledildiklerini bildirdi.

Esir Kulübü, Perşembe günü yaptığı açıklamada nakil işlemleriyle ilgili haberlerin işgal rejiminin esirlere yönelik zorbalığının ve işkencelerinin devam ettiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı. Bu arada, işgalci subaya karşı bıçaklı saldırı eylemi gerçekleştiren Yusuf El-Mebhuh dahil olmak üzere, son baskınlarda darp edilen esirlerin son durumları hakkında da henüz bir bilgi edinilemediğini dile getirdi.

Damun Cezaevi'ndeki kadın esirlere yönelik vahşi uygulamaları protesto eden Yusuf El-Mebhuh'un Nafha Cezaevi'nde bir işgal subayına karşı bıçaklı eylem gerçekleştirmesi üzerine işgal güçleri buraya baskın düzenlemiş ve özellikle 12 nolu koğuştaki esirleri çıplak bir şekilde meydana çıkarıp saatlerce soğukta bekletmişlerdi. Baskında bazı esirleri de şiddetle darp etmişlerdi. 

İŞGAL ZİNDANLARINDA BÜYÜK PROTESTO

Filistin Esir Kulübü, işgal rejiminin muhtelif cezaevlerindeki Filistinli esirlerin, esir kadınlara yönelik kötü muameleyi, Nafha Cezaevi'ndeki esirlere yönelik baskıyı protesto amaçlı eylemlerini Çarşamba günü başlattıklarını duyurmuştu. Kahvaltıları geri çevirme ve koğuşları açmama gibi eylemlerle ilk protestolarını başlatan esirler, 130 gündür açlık grevinde olan esir Hişam Ebu Havvaş'ın da özgürlüğüne kavuşturulmasını istiyor.

Filistin Esir Kulübü, işgal yönetiminin baskı ve şiddeti artırması durumunda esirlerin de bütün seçenekleri kapsayacak bir şekilde direniş ve protesto eylemlerini genişleteceklerini açıklamıştı.

HAMAS: ESİRLERE YÖNELİK ŞİDDET, PATLAMAYA YOL AÇABİLİR

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih Aruri, esirlere yönelik şiddetin bir patlamaya yol açabileceği konusunda işgal rejimini uyardı.

El-Aksa uydu kanalına açıklama yapan Aruri, "Biz kendimizi her alanda açık ve görülen bir mücadelenin içinde bulabiliriz. Gerginliğin güçlü bir şekilde öne çıkarak, cezaevleri dışına taşınması mümkündür." dedi.

Aruri, işgal rejiminin esirleri bir yerden bir yere naklederek birtakım şeyleri dayatmaya çalıştığını hatırlatarak, tüm koğuşlardaki esirlerin işgal yönetimine, özellikle kadın esirlere yönelik baskı uygulamalarının son bulmaması durumunda açık bir mücadelenin başlatılacağı uyarısında bulunduklarını belirtti.

El-Aruri açıklamasında Filistin halkının mensuplarını da siyonist işgal rejiminin baskı uygulamaları karşısında esirlere destek vermek amacıyla düzenlenecek kitlesel etkinliklere katılmaya ve destek vermeye çağırdı.

İŞGAL GÜÇLERİ, ESİR KADINLARA İŞKENCE YAPMIŞTI

İşgal güçleri 19 Aralık Pazar gecesi Damun Cezaevi'ne düzenledikleri baskında kadın esirleri darp etmiş, örtülerini açıp kendilerini boyunlarından çekerek sürüklemişlerdi. 

İşgal zindanlarındaki kadın esirlere yönelik uygulamalar ve şiddet, esirler arasında tepkiye neden olmuş ve Hamas Esirleri Yüksek İdare Komitesi tarafından yapılan açıklamada olan bitenlerden işgal yönetiminin sorumlu olduğu dile getirilmişti.

Hamas Esirleri Yüksek İdare Komitesi açıklamasında bayan esirlere yönelik hiçbir taşkınlığın müsamaha ile karşılanmasının mümkün olmadığını, işgal zindanları yönetiminin tutumunu değiştirmemesi durumunda gerekenin yapılacağını hatırlatmıştı.

Kadın esirlere yönelik bu muameleyi protesto eden ve Nafha Cezaevi'nde tutulan Yusuf Talat El-Mebhuh, bıçaklı eylemle cezaevi görevlilerinden bir işgal subayını yaralamıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir