• DOLAR 32.908
  • EURO 35.38
  • ALTIN 2467.503
  • ...

Gaziantep Ticaret Borsası’nın Şehitkamil ilçesi Mücahitler Mahallesi’ndeki tarihi İpekyolu üzerinde yaptırılan yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünya dönüşse de, teknolojik ve dijital dönüşümün içinden geçilse de tarım ve hayvancılık sektörünün, önemini asla kaybetmeyecek bir sektör olduğunu söyledi.

Yaşamak için tüketmek gerektiğini, bunu karşılayacak olanın da tarım ve hayvancılık sektörü olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Dünya nüfusu 8 milyar oldu, dünyada orta sınıf her gün daha çok büyüyor. Büyüdükçe de daha çok tüketiyor. Öte yandan doğal afetlerden ve ekonomik risklerden de en çok tarım ve hayvancılık sektörü etkileniyor. Pandemi döneminde de bunu gördük. Kendine yetebilen bir ülke olmanın önemini gördük. İşte bu yüzden yaptığınız iş son derece stratejik bir iş. Asla ihmal etmeyin.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, tarım ve hayvancılık fiyatlarının tüm dünyada enerji fiyatlarından bile daha çok arttığını vurguladı.

Son dönemde maliyetlerin ciddi oranda arttığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, bu konularda tedbirlerin alınması için ilgili bakanlarla görüştüklerini belirtti.

Gaziantep Ticaret Borsası’nın da TÜRİB’in ortakları arasında yer aldığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Gaziantep Ticaret Borsamız, ülkemizin örnek borsalarından biridir. Tarımda sanayinin başkenti olma vizyonuyla çalışıyor. Borsamız; yaptıklarıyla, proje ve hizmetleriyle Gaziantep tarım ve hayvancılığı için durmadan çalışıyor. Akredite bir borsa olarak üyelerine zaten 5 yıldızlı hizmet sunuyor. Fıstık lisanslı deposu ile hem fıstık üreticilerine hem de tüketicilerine hizmet veriyor.” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, Gaziantep’in artık önemli bir gastronomi şehri olduğunu, bunun 2 temel saç ayağından birinin baklava diğerinin kebap olduğunu vurguladı.

Gaziantep’in coğrafi işaretlerde lider il olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Gaziantep’in tescilli 73 ürününün 15’ini Borsamız tescil ettirdi. Borsamızın başvuru süreci devam eden 9 ürünü daha var.” dedi.

“İş insanına karamsarlık yakışmaz”

Türkiye olarak son 30 yılda pek çok sıkıntılı süreç geçirdiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Ancak hepsini atlattık. İş insanına karamsarlık yakışmaz. Karamsar olan ne üretebilir ne de ticaret yapabilir. Türk iş dünyası olarak bu krizleri atlatacak tecrübeye ve dinamizme sahibiz. Yeter ki kendimize güvenelim, yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Kamu-özel sektör el ele vererek bu zor günleri de atlatırız.” şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından ise “Borsanın yıldızları” ödül töreni gerçekleştirildi. 2020 yılı içerisinde borsada gerçekleştirdiği alım-satım tescil işlemlerinde en fazla tescil yapan 20 firmaya başarı plaketleri Hisarcıklıoğlu, tarafından takdim edildi.

Daha sonra ise yapımı tamamlanan Gaziantep Ticaret Borsası Et Borsası ve Et Hali’nin açılışı yapıldı.

Hisarcıklıoğlu, kurdele kesiminin ardından satış salonunu gezdi ve ilk et satışını yaptı.

Törenlere, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Tuncay Yıldırım, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Cengiz Şimşek, çok sayıda iş insanı, bürokrat ve GTB meclis üyeleri katıldı. (İLKHA)