• DOLAR 34.218
  • EURO 38.136
  • ALTIN 2896.689
  • ...
Peygamber aşıkları Üstad`ın memleketinde buluşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - 5 Mayıs`ta Eski Sanayi Sitesi Miting alanında yapılacak olan "Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. BEST-DER Genel Başkanı Cengiz Karakaya, etkinliğe sayılı günler kala etkinlik için yaptıkları çalışmaları İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendirdi.

"Artık yaptığımız etkinliklere salonlar dar geliyor"
Çalışmalarının aralıksız devam ettiklerini belirten Karakaya, "Bu yıl Kutlu Doğum etkinliğinin üçüncüsünü yapacağız. Daha önce kapalı alanda yaptığımız etkinlik halk tarafında takdirle karşılandı. Geçen sene şehir dışındaki kapalı bir alanda yapmamıza rağmen halkın büyük katılımı nedeniyle salonlar dar geldi ve etkinliğe gelen yüzlerce insan geri gitmişti. Halkın yoğun katılımı nedeniyle bu yıl dernek üyelerimizle yaptığımız istişare sonucu etkinliğimizi açık alanda yapma kararı aldık. Etkinliğe sayılı günler kala derneğimizin üye ve gönüllüleri işlerini bırakarak çalışmaya koyuldular"dedi.

"Bütün evlere CD ve broşür dağıttık"
Hz. Peygamber için derneğin üye ve gönüllüleri tarafından büyük bir fedakârlık ortaya konulduğunu belirten Karakaya, "Üye ve gönüllüklerimizle birlikte merkezde bulunan tüm evleri tek tek dolaşarak 8 bin adet CD ve broşür dağıtarak halkımızı davet ettik. Merkezde bulunan birçok iş yerine, sokaklara, caddelere, otobüs duraklarına, okul kapılarına, işlek noktalara, şehir içi otobüs ve minibüslerin camlarına, camilerin girişlerine ve halkın görebileceği tüm noktalara afişlerimizi astık. Bununla birlikte belediyeye ait bilbordlara ve şehrin giriş ve çıkışlarında bulunan üst geçitlere büyük ebatlı afişler astık. Merkeze bağlı köylerimizi de dolaşarak onlara CD ve el broşürleri dağıtıp etkinliğimize davet edeceğiz. Aynı zamanda basacağımız özel davetiyelerle de kurum amirlerini, sivil toplum kuruluşlarını, cami imamlarını, siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarını, yerel ve ulusal basın temsilcilerini, kanaat önderlerini, Seyda ve mollalarımızı davet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Esnafı da davet edeceklerini belirten Karakaya, "Hazırladığımız 2 bin adet canlı gülün bin tanesini Cuma günü merkezde bulunan esnaflarımızı tek tek ziyaret ederek, kendilerini verip etkinliğimize davet edeceğiz. Geri kalan bin adet gül`ü de etkinlik günü görevli bacılarımız tarafında bayanlara dağıtılacaktır. Cumartesi gününden itibaren de anons aracımız merkezde ve mahallelerde kutlu doğum için anonslar yaparak halkı davet edeceğiz. Bizler Hz. Peygamberin sevgisini kazanmak ve kıyamet günü şefaatine mazhar olmak için üye ve gönüllülerimizle elimizden gelen tüm gayretlerimizi sarf ediyoruz. İnanıyoruz ki inançlı olan bu halkımız Hz. Peygamberin aşkı ve sevgisiyle Pazar günü etkinlik alanına akın ederek alanı dolduracaklardır. Bu vesileyle tekrardan merkezde, ilçelerde ve çevre illerde olan tüm peygamber âşıklarını, Pazar günü saat 13: 00 da üstad Bediüzzaman Sait Nursi`nin (Mela Seid-i Kürdi)`nin memleketi olan Bitlis`te yapılacak olan `Özgürlük ve Kurtuluş Önderi Hz. Muhammed (sav)` temalı Kutlu Doğum etkinliğine davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir