• DOLAR 34.294
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2928.132
  • ...
Atabağı`nda ilk Kutlu Doğum heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SİİRT - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Siirt`in Baykan Beldesine bağlı Atabağı (Comaniye) beldesinde Atabağı ilköğretim Okulu önünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

İlki düzenlenen programa belde sakinleri, civar köy ve mezra sakinlerinin yoğun ilgi gösterilen ve sunuculuğunu Sabahattin Asma`nın yaptığı etkinlik, Molla Abdullatif Uluışık`ın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop birbirinden güzel ilahiler seslendirdi. Molla Muammer Yiğit`in okuduğu Mevlidi Şerif ile heyecanın arttığı etkinlik, Siirt Sevgi Pınarı Derneği ilahi grubu ve Atabağı ilköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirler sonrası söz alan Molla Beşir Şimşek`in konuşmasında duygulu anlar yaşandı.

"Kadına en büyük önemini İslam vermiştir"
Molla Beşir Şimşek, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Hz Muhammed`in (s.a.v) geldiği dönemde kadına hiçbir hak tanınmazken, kızların diri diri toprağa gömüldüğü dönemlerde kadına en büyük değeri veren İslam olmuştur. Çok şükür ki, biz böyle bir Peygamberin ümmetindeniz. Hz. Peygamber ümmetinin kadınları olarak, bu değere sahip çıkarak, öncelikle çocuklarımızı İslam ahlakı ile ahlaklandırmalıyız ki, çocuklarımız öncelikle aile ve toplumumuza yararlı birer fert olarak yetiştirmekle yükümlüyüz. İslam Peygamberinin (s.a.v) getirdiği güzel din ile şereflenen kadınlarımız birer Hz. Fatıma, birer Hz. Zeynep gibi giyim ve kuşamına dikkat etmeli ve başta Peygamber Efendimiz (s.a.v) olmak üzere sahabe Kadınları örnek alması gerekir" dedi.

Etkinlik, Molla Halit Sak`ın okuduğu dua ile sona erdi.
 
(Hamza Kezer -İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir