• DOLAR 32.134
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2407.159
  • ...
Havaların soğuması kışlık araç bakım yoğunluğunu arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Havaların soğumasıyla kışlık araç bakımını yaptırmak isteyen sürücüler oto sanayilerde yoğunluk oluşturdu. Kar yağışı ve soğuğa karşı tedbir almak isteyen sürücüler, araçlarının antifriz ve kışlık lastik bakımını yaptırıyor.

Sanayi ustaları; antifriz ve lastik bakımının yapılması gerektiğini vurgularken, rutin bir kışlık araç bakımı maliyetinin 800 ile 1000 lirası arası olduğunu kışlık lastiğin maliyetinin ise minimum 3 bin lira olduğunu belirtiyor.

Araçları kış ayına düzgün bir şekilde hazırlamamız gerekiyor

Son günlerde yoğunluklarının olduğunu belirten oto tamir ustası Serkan Tuna, "Salgın sürecinden sonra ciddi anlamda yoğunluğumuz var. Elimizden geldiğince müşterilerimizin memnun ve mutlu bir şekilde ayrılmasını sağlıyoruz. Kış bakımlarını yaparak araçları güvenli bir şekilde yola hazırlıyoruz. Araçlar için kışlık bakım bilindiği üzere camsuyu, antifriz ve fren hidroliğinin olması gerekiyor. Bunlar önemli olduğu için kışa ayına düzgün bir şekilde hazırlamamız gerekiyor. Bizde bu doğrultuda elimizden geleni yapıyoruz. Bakımlar ortalama 800 ile 1000 lira arası değişiyor. Kışlık bakımda; fren hidroliği, antifriz derecesi ölçülüyor. Standart periyodik bakımda hava, polen ve yağ filtresi değişiyor. Genel kontrollerimizi yaparak işlemler tamamlanıyor." dedi.

Hava 7 derecenin altına düştüğü zaman her otomobilin, ticari aracın kış lastiği kullanması gerekir

Lastik bakımının özellikle kış aylarında önemli olduğunu vurgulayan başka bir oto tamir ustası Faruk Ekşioğlu, "Havalar soğuduğunda kötü lastik yol tutmaz. Arabayı kaydırır, fren mesafesini uzatır. Güvenlik açısından, hava 7 derecenin altına düştüğü zaman her otomobilin, ticari aracın kış lastiği kullanması gerekir. Ülkemizin malum şartlarından dolayı maddi olarak biraz yükümlülük getiriyor ama şöyle hesaplarsak, bir kış lastiğini yazın yaz kışın kış lastiği yaptığınız zaman 5 sene ömrü vardır. O yüzden herkesin almasını tavsiye ederiz. Bizim genelde kışın kış lastiği satma periyodumuz daha yüksektir. Kış lastiği satabiliyoruz işlere de olumlu yönde yansıyor. Sadece döviz kuru bizi biraz rahatsız ediyor onun dışında işler fena değil, idare ediyoruz." şeklinde konuştu.

Bir arabanının 4 lastiğinin minimum değişim fiyatının 3 bin lira olduğunu söyleyen Ekşioğlu, "Minimin 3 bin lira; 5 bin, 6 bin, arabanın marka ve modeline göre 15 bin liraya kadar çıkabiliyor. Artık minimum üç bin liraya başlıyor. Eğer kış lastiği varsa muhakkak takmaları gerekiyor. Kış lastiği yoksa, can güvenliği ve sağlık açısından en azından alınabilecek makul bir fiyatta lastiklerde var. En kötü o lastiklerden alınmasını tavsiye ederim." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir