• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Ağrı`daki kutlamada Hizbullah hedef alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Dev Sağlık İş, Şeker İş, Türk-iş ,Eğitim-Sen, DİSK, KESK gibi sendikaların da aralarında bulunduğu bazı kutum ve kuruluşlar, Ağrı Döryol Kavşağı`nda 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile program düzenledi.
 
Programda işçi haklarından bahsedilirken Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi`nde okuyan bir öğrencinin, Dicle Üniversitesinde PKK/BDP`ye yakın DÜÖ-DER`li öğrencilerin Bilge Gençlik Kulübü`ne bağlı öğrencilerin Kutlu Doğum etkinliği düzenlemesini sabote etme girişimleri neticesinde yaşanan olaylara değinerek Hizbullah Cemaati`ni hedef alması dikkat çekti.
 
Programda Dev Sağlık-İş Sendikası adına Sayim Akbulut, "Emekçileri bu alanda gördüğümüzden memnunuz. Bütün işçi ve emekçileri selamlıyoruz " dedi.
 
Şeker - İş ve Türk-İş adına açıklama yapan Agit Aslan, Ağrı Şeker Fabrikası`nın kapatılmaması Ağrı`daki tek fabrikanın işlek halde olması gerektiğine vurgu yaptı.
 
Sendikacıların konuşmalarının ardından platforma çıkan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi öğrencilerinden ve öğrenci derneği üyelerinden Ömer Sontür, Dicle Üniversitesi`nde farklı fikirlere tahammülsüz solcu çevrelerin Kutlu Doğum etkinliği düzenlenmesini engelleme girişimleri sonucu yaşanan olayları çarpıttığı konuşmasında, "Kapitalist ve sömürgeci güçlerin Kürt halkına ve özellikle Kürt gençliğine yönelimleri artmıştır. Bu yönelimler Hizbullah/Devlet işbirliği ile Dicle`de ortaya çıktı." diyerek provokatörlüğe soyunması manidar bulundu.
 
BDP Ağrı İl Eş Başkanı Halef Keklik ve BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy`un 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili yaptığı konuşmalardan sonra sanatçı Halit Bilgiç sahneye çıktı.
(Ömer Adıgüzel - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir