• DOLAR 32.494
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2405.502
  • ...
Birleşmiş Milletlerden Taliban’a Güvenlik ödeneği!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM, Afganistan'daki çalışanlarının güvenliği için BM ve ABD'nin yaptırım listesinde, FBI'ın 'En Çok Arananlar' listesinde bulunan ve başına 10 milyon dolar ödül konulan Taliban İçişleri Bakanı Hakkani'ye bağlı personele 6 milyon dolar ödemeyi planlıyor. Bu sayede aylık maaş 275-319 dolar arası artacak ve aylık 90 dolar yemek yardımı da sağlanacak.

6 Milyon dolar Siraceddin Hakkani'ye bağlı personele yapılacak!

ABD'nin çekilmesiyle birlikte Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban'ın eski güvenlik gücü mensuplarının 100'den fazlasını öldürdüğünü rapor eden Birleşmiş Milletler (BM), ekiplerine koruma sağlaması için Taliban'a 6 milyon dolar ödemeyi değerlendiriyor. Plan hayata geçerse, ödeme, BM ve ABD'nin yaptırım listesinde, ABD'nin Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) 'En Çok Arananlar' listesinde bulunan İçişleri Bakanı Siraceddin Hakkani'ye bağlı personele yapılacak.

Reuters'e konuşan BM'den bir kaynak, bir BM belgesinde Taliban'a güvenlik sağlaması karşılığı 6 milyon dolar ödenmesinin önerildiğini aktardı. Belgeyi inceleyen Reuters, eski ABD destekli Afgan hükümetiyle yapılmış, kısaltması SOMA olan anlaşmanın genişletilmesi kapsamında, BM tesislerini koruyan Taliban savaşçılarının aylık ücretlerini sübvanse etmek ve onlara aylık gıda yardımı sağlamak için ödeme yapılmasının önerildiğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir