• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DSÖ,Nuvaxovid aşısının acil kullanımına onay verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu kararıyla 10'uncu Covid-19 aşısına acil kullanım onay vermiş oldu.

Karar, Avrupa Birliği'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansının (EMA), Covid-19'a karşı üretilen Nuvaxovid aşısının kullanılmasını tavsiye etmesinin ardından geldi. EMA, "Nuvaxovid" adlı aşının 18 yaş üstündeki kişilerde kullanılabileceğini ifade etmişti.

Konuya dair Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nden yapılan açıklamada, Nuvaxovid aşısının, ABD'li ilaç firması Novavax ve Salgın Hastalıklara Hazırlık İçin Yenilik Koalisyonunun (CEPI) ortak ürünü olduğu ve 17 Aralık'ta acil kullanımına onay verilen Hindistan'da üretilen Covovax aşısının "orijinal ürünü" olduğu belirtildi.

 

DSÖ, ilk olarak 31 Aralık 2020'de Aralık'ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği Covid-19 aşısına, daha sonra Oxford-AstraZeneca'ya, AstraZeneca'nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsünün (SII) ürettiği aşıya, Moderna, Janssen ve Çin'in Sinopharm firmasının ürettiği aşılara acil kullanım onayı vermişti.

Örgüt, son olarak 1 Haziran 2021'de Türkiye'de de kullanılan Çin'in geliştirdiği yeni Sinovac, 3 Kasım 2021'de Hindistan'da üretilen Covaxin aşısı ve son olarak da 17 Aralık 2021'de yine Hindistan'da üretilen Covovax'ın aşısının acil kullanımına onay vermişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir