• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Diyarbakır`daki 1 Mayıs kutlamasında ilginç buluşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - BDP, DTK, ESP, EMEP, HDK, ÖSP, Partizan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 78`liler Girişimi, KESK Şubeler Platformu, Lezbiyen Gey Biseksüel ve Travesti (Keske sor LGBT), DÜÖ-DER, MEYA-DER, KURDÎ-DER, TUHAD-FED, DİSK, TMMOB, Türk-İş gibi sendikaların öncülüğünde başlatılan1 Mayıs kutlamaları sona erdi.


İstasyon Meydanında konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna "Kürtleri demokratik siyasete çağırıyorsanız, PKK`siz, Abdullah Öcalan`sız olmaz. Öcalan`ı İmralı`dan çıkarın gelsin halkıyla birlikte demokratik siyaseti yürütsün. Dağdakiler gelip demokratik siyasetteki yerini alsın" dedi.


İstasyon meydanındaki 1 Mayıs Kutlamalarına, bir süre önce Dicle Üniversitesi Bilge Gençlik Kulübü öğrencilerine saldıran DÜO DER öğrencilerinin PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar attıkları gözlendi.


1 Mayıs İşçi Bayramı adı altında platformda açılan Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayraklarının yanı sıra "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Agit komutana bin selam" gibi sloganların atılması dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca travesti ve eşcinsel tarafından açılan pankartlarda ise, "Kürdüm ve Eşcinselim ne olmuş? Homo fobi nexweşiyeke, Aşkın cinsiyeti yoktur" yazıldığı gözlendi.


DÜO DER`liler ile travestiler omuz omuza
Dicle Üniversitesindeki olaylarda inançlı öğrencilere saldıran PKK/BDP`lilere yakınlığı ile bilinen DÜO DER`li öğrencilerin Lezbiyen Gey Biseksüel ve Travesti`lerle (Keske sor LGBT) birlikte yine aynı karede yer alması dikkatlerden kaçmadı.

Dicle Üniversitesinde Müslüman gençlere saldıran DÜO DER`li öğrencilerin yaptığı basın açıklamasına Lezbiyen Gey Biseksüel ve Travesti (Keske sor LGBT)`ler aktif destek vermişler ve mütedeyyin kişiler aleyhinde slogan atmışlardı. (M. Sait Adiyaman/Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir