• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Zincir marketler indirim yapacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER-YORUM

Zincir marketler dolar 1 lira yükseldiğinde ertesi günü bekleyip ‘belki düşer’ deseydi bugün kimse onlardan indirim yapmasını istemeyebilirdi. Ancak etiketleri değiştirmek için adeta bir yarış içerisine giren marketler bugün üç maymunu oynarsa büyük bir tepkiyi üzerlerine çekeceklerdir.

Tıpkı zincir marketler gibi sıvı yağ üreticileri de dolardaki en ufak oynaklığı ‘ne yapalım zarar mı edelim’ mantığıyla etiketlere yansıttı. Şimdi ise dolar yüzde 40’a yakın değer kaybetti. Vatandaş ise haliyle dolar yükselirken fiyatlarda ‘güncelleme’ yapan firmalardan bugün en az dolardaki düşüş kadar indirim bekliyor.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası dün akşam saatlerinde zammı iptal etti. Ancak zam iptal etmek yeterli değil. Bugün itibariyle akaryakıt fiyatlarına büyük bir indirim yapılması gerekiyor.

Bir elinde hesap makinesi diğer elinde fiyat etiketiyle dolar her yükseldiğinde karından eksilmesin diye ürünlere zam yapan firmalar şimdi de o fiyatları nasıl yukarılara taşıdıysa aşağı indirmesini bilmeli.

Tabii ki bu kolay olmayacaktır. Bunun için devletin de denetimleri sıklaştırması ve fiyatları indirmeyen firmalar hakkında caydırıcı cezalar vermesi gerekir.

Bu haberler de ilginizi çekebilir