• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Mardin’de “milli piyangonun” oluşturduğu tahribata dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Açılan stantta halka, piyangonun bir kumar çeşidi olduğunu ve kumarın da haram olduğunu belirten broşürler dağıtıldı.

 

Standı ziyaret eden HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, yaptığı açıklamada, şans oyunlarının kumar çeşidi olduğunu, İslam’ın bunu yasakladığını söyledi.

Abdullah Kavan

Toplumu felakete sürükleyen şans oyunlarına karşı halkın bilinçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kavan, "Malumdur ki Rabbimiz Kur'an-ı Kerimde kumarın bir pislik, çirkin iş olduğunu ve şeytanın işi olduğunu söyler. Bu minvalde yüzde 99'u Müslüman olan halkımızın bu hassasiyeti göstermesi zorunludur. İnancımız ve örfümüz gereği kumar gibi meselelere karşı hassasiyetlerimizin olması gerekir. Kumar sadece masa başında karşılıklı oynanan oyunlar değildir. Yılbaşına yaklaşırken gün yüzüne çıkan piyango, kumar ve şans oyunları gibi haramdır. Bunun hükümete ve yetkililere taalluk eden yönü de vardır. Evet, zaman zaman kumar oynanan mekânlara yapılan operasyonları görüyoruz. Fakat devlet eliyle yapılan milli piyango ve şans oyunları gibi her türlü oyuna karşı da başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere bu konuda belli bir tavır takınması gerekir." dedi.

Vahdettin Akman

Yaptıkları farkındalık hakkında konuşan HÜDA PAR Kızıltepe Gençlik Kolları Başkanı Vahdettin Akman ise şunları söyledi:

"Yılbaşı yaklaşıyor ve yılbaşının yaklaşmasıyla yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede milli piyango adı altında maalesef kumar oynatılıyor. Piyangonun haram olmasının nedeni kumardan hiçbir farkı olmamasıdır. Allah içki, kumar ve fal oklarını haram kılmıştır. Bunlar şeytan pis işleridir. Eğer bu tür işlerden uzaklaşılırsak ancak o zaman kurtuluşa erer ve cennete gireriz. Burada stant açmamızın birinci sebebi Allah'ın ayetlerini onlara tebliğ edip halkımızı uyandırmaktır. Milli piyangonun kumar gibi haram olduğunu açıklamaktır. Piyangoyu kesinlikle devletin yasaklaması gerekir. Halkımızı bilgilendirmek için bu standı açtık."(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir